Архів
Вівторок,
14 березня 2023 року

№ 11 (20003)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Україна нескорена  

«Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють»…

Інна КОСЯНЧУК.

МІНІСТЕРСТВО внутрішніх справ оголосило про початок формування штурмових бригад «Гвардії наступу» — для посилення Сил оборони та визволення окупованих територій України. Вже надійшло майже 28 тисяч заяв від добровольців, що забажали поповнити підрозділи, до яких оголошено набір: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов».

«Наші військовослужбовці, які боронили і боронять країну, виступили з ініціативою створити штурмові бригади. Підрозділи складатимуться виключно з тих, ким рухає патріотизм. Таких людей дуже багато в нашій державі... Насамперед це ті, хто пройшов горнило 2014-2015 років, частина воювала і в 2022 році. Ми вже почали формувати бригади, націлені на те, щоб визволити наші території і вийти на міжнародно визнані кордони. Це наша найближча мета», — пояснив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Той, хто хоче приєднатися до «Гвардії наступу», може обрати один із кількох шляхів: подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, які комплектуються; подати анкету в найближчий Центр надання адміністративних послуг; зателефонувати на гарячу лінію 080 010 00 20, де проконсультують і розкажуть, куди прийти. Відкрито набір і для хлопців, і для дівчат; кожний кандидат має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний та фізичний тести. «Окрім співбесіди, де з’ясовуватиметься мотивація заявника, він проходитиме ще й перевірку, бо ворог не спить, і ми розуміємо, що можуть бути певні питання. Тому все буде ретельно перевірятися», — наголосила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Після успішного тестування кандидата зарахують до тієї бригади, яку він обере. Далі боєць перебуватиме на навчанні, яке триватиме кілька місяців: спершу індивідуальне, затим у складі підрозділу, а після бойового злагодження, коли командир побачить, що особовий склад готовий, настане час для виконання завдань.

За словами Ігоря Клименка, на всіх бійців «Гвардії наступу» поширюються пільги, визначені для військовослужбовців та поліцейських. «Вони перебуватимуть серед однодумців. Там будуть командири, які мають бойовий досвід і бережуть особовий склад», — запевнив міністр Ігор Клименко.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть мирні українці
Читати
Економічний фронт тримається
Читати
Спрощено реєстрацію переселенців
Читати
Дітей слід урятувати
Читати
Досі не націоналізовано
Читати
Відчули справжню цінність
Читати
Мають звільнити історичні будівлі
Читати
Переможців таки оголошено
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове