Архів
Вівторок,
14 березня 2023 року

№ 11 (20003)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Увага: фейк!

Хвиль призову не існує

StopFake.

Ворог поширює чергову побрехеньку. Мовляв, Україна нібито повністю виснажила свій мобілізаційний ресурс, тому віковий поріг для осіб, що підлягають мобілізації, збільшено до 62 років.

ЦЕ НЕПРАВДА. Відповідно до статті 22-ї Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» граничний вік перебування на службі для військовослужбовців, які проходять її в особливий період, встановлюється: до 60 років — для осіб рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого і старшого офіцерського складу та до 65 років — для вищого офіцерського складу.

Крім того, згідно з частиною 2-ю статті 22-ї, військовослужбовці Збройних сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на посаді, а також визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров’я для проходження військової служби, за власним бажанням можуть служити ще додаткових 5 років після досягнення граничного віку.

Начальник управління персоналом штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач повідомив, що зараз насамперед призивають військових із досвідом і фахівців без досвіду, які можуть працювати із новими зразками озброєння, наданими партнерами. Також він наголосив, що в Україні не існує хвиль мобілізації — загальна триває безперервно з 24 лютого 2022 року. Починаючи з 19 лютого 2023-го режим дії воєнного стану і загальну мобілізацію було продовжено ще на 90 днів — по 20 травня 2023 року. Здебільшого громадян сьогодні викликають до територіальних центрів комплектування з метою уточнення військовооблікових даних.

Своєю чергою очільниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк запевнила, що отримання повістки не означає відправки на фронт. «Спочатку — звіряння даних людей, далі — проходження за потреби медичної комісії. Під час проходження комісії може з’ясуватися, що людина не підлягає мобілізації. Далі — уточнення обставин, які можуть стати підставою для відстрочки», — пояснила Н. Гуменюк.

Раніше StopFake спростовував неправдиву інформацію про те, що країни ЄС нібито «видаватимуть» українських чоловіків, що підлягають мобілізації.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть мирні українці
Читати
Економічний фронт тримається
Читати
Спрощено реєстрацію переселенців
Читати
Дітей слід урятувати
Читати
Досі не націоналізовано
Читати
Відчули справжню цінність
Читати
Мають звільнити історичні будівлі
Читати
Переможців таки оголошено
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове