Архів
Вівторок,
14 березня 2023 року

№ 11 (20003)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Під контролем передплатників

Микола ЮРЧИШИН.

ЗАТЕЛЕФОНУВАЛА до редакції наша давня передплатниця із села Вихвостів Чернігівського району Чернігівщини Ніна Григорівна Дуброва. Не може нахвалитися своєю листоношею Еллою, котра вчасно доставляє односельцям періодичні видання, пенсію, із якої пані Ніна перерахувала нашим захисникам тисячу гривень. Вона дякує листоноші за її сумлінну працю та людяність.

Однак надійшов і тривожний сигнал з цієї ж області. Григорій Олексійович Мигун скаржився, що, передплативши «Сільські вісті» на перше півріччя нинішнього року, одержав лише перший номер за 4 січня. «Де решта?» — запитував чоловік.

Я негайно повідомив про це працівницю відділу передплати Чернігівської обласної філії Укрпошти, і вона вже наступного дня вирішила це питання. Григорій Олексійович зателефонував і радісно сказав, що всі недоотримані номери йому принесли і нині регулярно доставляють «СВ» до його домівки.

Найбільше нарікань на роботу деяких поштовиків надійшло останнім часом із Київщини. Жителька села Переселення Кагарлицької територіальної громади Обухівського району Людмила Василівна Шарапин обурювалася, що їй із невідомих причин відмовили у передплаті «СВ» на три місяці з першого квітня по червень за індексом 61019. Довелося втрутитися редакції. Невдовзі Л. Шарапин сповістила — нещодавно листоноша принесла їй пенсію і оформила довгоочікувану передплату.

Не міг стримати своїх емоцій Євген Михайлович Туктаров з Ходосівки цього ж Обухівського району. Ще в листопаді він передплатив «Сільські вісті» на перше півріччя нинішнього року, а й досі не одержав жодного номера. Кореспондент «СВ» поінформував про це Київську міську (обласну) філію Укрпошти. І ось результат: Є. Туктарову всі п’ять номерів за січень та шостий за сьоме лютого вручено. Але потім — знову жодного номера. Питається: хто дав право так знущатися з людини? Може, докладніше пояснять це в Київській філії поштового відомства? І повідомлять редакцію про вжиті заходи.

Ніяк не міг второпати незмінний шанувальник «СВ» Іван Петрович Білобров з Потіївки Білоцерківського району, чому він, передплативши «Сільські вісті» на перше півріччя 2023 року, почав одержувати їх лише з лютого. На наше прохання у передплатному відділі Київської філії Укр-пошти пояснили, що у зв’язку з частими вимкненнями електрики стався збій у комп’ютері й січневі номери у передплату не внесли. Надалі передплатник отримує газету регулярно, а за січневі прикрощі йому повернули гроші. Що ж, на жаль, і таке буває.

І ось днями телефонний дзвінок від сина Любові Андріївни Слюсаренко Михайла із Фастова, що його матері відмовляють у передплаті «Сільських вістей» на три місяці з квітня, бо їх, мовляв, нема в каталозі. Посилався чоловік на додаток до каталогу (Інформаційний лист №1), але у Фастівському відділенні зв’язку і слухати не захотіли. Лише після втручання редакції син оформив матері передплату.

Недоодержала два номери «СВ» за лютий передплатниця зі Світлогірського Кобеляцької територіальної громади Полтавського району Полтавщини Людмила Федорівна Микитенко. На наше прохання у справу втрутилось обласне поштове відомство. Газети за 14-те і 21 лютого Л. Микитенко вручили, перед нею вибачилися. Надалі номери доставляють регулярно.

А ось зі скаргою Наталі Федорівни Корнієнко із села Вербки Кременчуцького району, котрій у січні не доставили трьох номерів нашої газети (другого, третього та п’ятого), а в лютому — жодного, вийшло не все гаразд. Після втручання облпошти згадані номери «Сільських вістей» Н. Корнієнко вручили, у лютому вона одержала лише один номер за 14-те число, у березні — жодного. Коли ж, нарешті, поштове керівництво України організує справу у своєму відомстві так, щоб у людей не виникало нарікань?

Оперативно розв’язали проблему на прохання редакції працівники передплатного відділу Вінницької обласної філії Укрпошти. Тиждень тому до редакції поскаржився передплатник із Тростянця Вінницького району Іван Андрійович Тарасюк. Передплатив чоловік «Сільські вісті» на перше півріччя нинішнього року, а й дотепер не одержав жодного номера.

Обласне поштове відомство швидко розшукало винних, всі газети І. Тарасюку доставили, нині «СВ» надходить до його оселі регулярно.

Виявив своє занепокоєння давній друг газети із Чигирина Черкаської області Михайло Іванович Ковальчук. Ще не так давно «Сільські вісті» надходили в це місто у день виходу. Нині їх приносять майже на тиждень пізніше.

Отже, доставка і передплата «Сільських вістей» — під суворим контролем передплатників. Ми ж своєю чергою всі скарги стосовно цього також беремо на контроль. І робитимемо це й надалі, допоки Українська пошта не налагодить належним чином свою роботу.

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

З повагою сестра Леся.

Київська область.

НЕЩОДАВНО моїй сестрі Валентині Дмитрівні Картавченко, яка проживає в м. Броварах Київської області, виповнилося 85 років. Вона є давньою передплатницею і шанувальницею газети «Сільські вісті». Тому дуже прошу редакцію привітати мою дорогу і любу рідну людину з цією поважною датою. Бажаю міцного здоров’я їй та її близьким, а також довголіття і мирного неба над головою.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове