Архів
Вівторок,
28 лютого 2023 року

№ 9 (20001)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Олімпіада — без рашистів

Микола МОТОРНИЙ.

Олімпізм. У Великій Британії відбувся саміт, організований через питання можливої участі росії в Олімпіаді-2024. 35 країн домовилися вимагати відсторонення російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх. Про це повідомила міністр спорту Литви Юргіта Сюгздініене. «Ми пропонуємо не дозволяти атлетам з росії та білорусі змагатися на жодних міжнародних змаганнях, включно з олімпійськими, допоки війна в Україні триває. Наша позиція як політиків у сфері спорту має бути сильною та єдиною. Тиск на росію та білорусь — дуже важливий», — вважає Сюгздініене. Серед тих, хто підтримав ці вимоги, — США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Польща, Нідерланди, Канада, Австралія, Японія, а також країни Балтії та Скандинавії.

Фристайл. Збірна України здобула «бронзу» у командних змаганнях з лижної акробатики на чемпіонаті світу з фристайлу та сноубордингу в грузинському Бакуріані. Бронзовими призерами стала наша команда у такому складі: Анастасія Новосад, Дмитро Котовський, Олександр Окіпнюк.

Вітрильний спорт. Дві медалі завоювали українські яхтсмени на змаганнях VIII Олімпійського тижня Валенсії, що відбувся у місті Торрев’єха (Іспанія). «Золото» — в Оскара Мадоніча, «срібло» — в Аліни Шаповалової.

Змішані єдиноборства. Українці вибороли сім медалей (4-1-2) на чемпіонаті світу у сербському Белграді. Так, чемпіонами змагань стали Роман Кізюк (93 кг серед дорослих), Анастасія Голінко (56,7 кг серед молоді), Олександр Гуляєв (70,3 кг серед молоді), Іван Ющенко (77,1 кг серед молоді).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Санкції проти агресора
Читати
Сподіваються на продовження
Читати
Переглянуть прожитковий мінімум
Читати
Асиміляція неминуча
Читати
Слідство триває
Читати
Збитки незліченні
Читати
Долучитися до перемоги
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове