Архів
Вівторок,
28 лютого 2023 року

№ 9 (20001)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Допомагає «Бартка»

 Дарина КОНОВАЛЕНКО.

П’ЯТНАДЦЯТЕРО волонтерів із села Пістинь, що на Івано-Франківщині, від початку ворожої агресії закололи 124 свині, аби готувати і передавати бійцям на фронт домашні м’ясні вироби. Своє невелике волонтерське об’єднання вони назвали «Барткою» (традиційна гуцульська сокира з маленьким обухом і довгим держаком).

Кілька разів на тиждень небайдужі селяни відкладають свої справи і збираються в когось на кухні. Василь Максимчук, на обійсті якого гуртуються найчастіше, розповідає, що у хід іде все м’ясо: частину коптять, з решти роблять ковбаси, тушонки, паштети, м’ясні закрутки з крупами, смалець. «Про якість продукції годі й казати! Стараємося більше, ніж для себе, — запевняє пан Василь. – Особливо прискіпливо ставимося до обробки продукції, аби вона була не лише смачною, а й безпечною для здоров’я наших захисників».

Волонтери підрахували, що вже передали на фронт пів тонни ковбаси. Також — понад тонну квасолі, тонну гороху, 600 кг гречки та стільки ж рису.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Санкції проти агресора
Читати
Сподіваються на продовження
Читати
Переглянуть прожитковий мінімум
Читати
Асиміляція неминуча
Читати
Слідство триває
Читати
Збитки незліченні
Читати
Долучитися до перемоги
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове