Архів
Вівторок,
28 лютого 2023 року

№ 9 (20001)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Дмитро ДОНЦОВ

(1883-1973),

український філософ, головний теоретик ідеології українського націоналізму. Зі статті «Чи є Росія непоборна?», 1950 рік.

Союзники виграли війну з німцями (Другу світову. — Ред.), але програли мир. Що росія тепер загрожує всьому світові — це зовсім не через її мілітарну могутність, а через проросійську політику Заходу. Захід абсолютно відмовляється бачити у потворній імперії зліпку різних національностей і абсолютно не хоче прий-няти програму розподілу росії, не хоче користати єдиною ефективною зброєю для розбиття імперії й укоськання її імперіялізму. Що ж дивного, що росія пухне як ропуха і росте як на дріжджах! Не при чім тут неможливість наїзду на росію з Заходу чи зі Сходу, ні при чім простори імперії. Причина зросту російської небезпеки — в байдужості західньої політичної думки.

Леґенду (дуже приємну москалям) про неможливість поконати росію — треба забути, це лише леґенда. Можна говорити про небажання Заходу розвалити московську потвору, не про неможливість.

Чи це причина до розпачі з нашого боку? Ні, хоч факт цей надзвичайно сумний, тим не менше не управнює нас до жодного капітулянства чи зневіри.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Санкції проти агресора
Читати
Сподіваються на продовження
Читати
Переглянуть прожитковий мінімум
Читати
Асиміляція неминуча
Читати
Слідство триває
Читати
Збитки незліченні
Читати
Долучитися до перемоги
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове