Архів
Вівторок,
28 лютого 2023 року

№ 9 (20001)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Крутійство чи байдужість?

Микола ЮРЧИШИН.

ОСТАННІМ часом знову почастішали скарги наших читачів на недбале ставлення до своїх обов’язків деяких поштових працівників. Найбільше їх із Полтавщини. Ось три тривожні листи з Кременчуцького району. «Я давній передплатник «Сільських вістей» і дорожу кожним їхнім номером, — телефонує Іван Петрович Михайленко із села Піски. — На жаль, не всі газети доставляють до моєї оселі, десь вони «осідають» у дорозі. Скажімо, за січень я недоодержав четвертого номера за 24-те число, а в лютому не отримав жодного. Хто мав право привласнити мій часопис? Це справжнісінька крадіжка серед білого дня».

Довелося телефонувати у передплатний відділ Полтавської обласної філії «Укрпошти». Там узяли під козирок: газети розшукають і доставлять передплатникові.

Так само пообіцяли розібратися зі скаргою Наталі Федорівни Корнієнко із села Вербки, котрій у січні не доставили трьох номерів «СВ» (другого, третього та п’ятого), а в лютому — жодного.

Заодно в обласній філії кореспондентові «СВ» сповістили, що на наш запит Любові Петрівні Карналь із селища Козельщина принесли всі недоодержані номери за січень та лютий. Пообіцяли розібратися, де «загубилися» два випуски «Сільських вістей» за лютий, котрі не доставили Станіславові Калістратовичу Челідзе з Кобеляк Полтавського району.

В Івана Васильовича Матоляка із села Верхній Студений Хустського району Міжгірської громади інша проблема. Йому відмовили у передплаті «Сільських вістей» на три місяці з квітня, мотивуючи тим, що в країні війна і газета виходити не буде. На моє прохання працівниця передплатного відділу Закарпатської обласної філії «Укрпошти» пані Ганна того ж дня розв’язала цю проблему, вказавши працівниці пошти на недопущення подібних випадків у майбутньому.

Наразився на вперту байдужість місцевих поштовиків і незмінний шанувальник «СВ» із Борщовичів Львівського району Львівщини Євген Михайлович Согор, котрому відмовили у передплаті нашої газети на чотири місяць з березня. Після втручання редакції передплатник зателефонував і повідомив, що газету йому передплатили, перед ним вибачилися.

Обурливого листа написав нам житель Саганова Кременецького району Тернопільщини Федір Олександрович Петручок. Ще торік у листопаді він передплатив «Сільські вісті» на перше півріччя нинішнього року, а й досі не одержав жодного номера. На місцевій пошті ніхто нічого пояснити не може стосовно цього питання. Тож сподіваємося, що Тернопільська обласна філія «Укрпошти» внесе ясність і повідомить редакції, чому клієнтові не доставляють оплачених ним газет.

Напрошується запитання: що це — крутійство чи байдужість місцевих поштовиків? Але хай там як, а подібні випадки не повинні траплятися в Українській пошті.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове