Архів
Вівторок,
21 лютого 2023 року

№ 8 (20000)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

Лікування дерматиту та стафілококової інфекції

«Мій син у дитинстві хворів на стафілококову пневмонію. Нині він уже дорослий, але має проблеми: атиповий дерматит, нічого не може їсти, бо з’являються висипання, свербіж. Чим можна зарадити?»

Зоя К.

Черкаська область.

 

ПІСЛЯ лікування антибіотиками, тобто хімічного лікування, дуже часто виникає алергічна реакція, оскільки подібні препарати мають побічну негативну дію на печінку. Після такої важкої форми пневмонії погано працює й імунна система. Тож для остаточного одужання необхідно відновлювати роботу цих систем, а також подолати стафілококову інфекцію.

Знезараженню та виведенню стафілококових паличок допоможуть кілька продуктів. Перший — печериці (шампіньйони). Потрібно варити легенький суп, до якого покласти три великі печериці, цвітну капусту, цибулю — усе це має протиалергічні властивості. Як звариться, збити міксером.

Також пацієнтам із подібними симптомами добре готувати цибулеві супчики, бо цибуля справляє гарний вплив на шкіру, захищає від алергічних висипань. 3-5 цибулин поварити в бульйоні, додати звареного м’яса курки й збити міксером. Наприкінці додати трішечки порошку імбиру. Ця спеція також має протиалергічну дію, підвищує імунітет.

На ніч варто приймати мікродози сульфату магнію (0,25 чайної ложки розвести в 100 мл теплої води). Курс — 2 тижні.

Дерматит добре усувається завдяки наварам гілок верби (300 г гілок поварити 30 хвилин у 5 літрах води). Цим відваром добре обливатися. Допоможуть зняти надмірне свербіння обливання водою з додаванням яблучного оцту (0,5 л яблучного оцту на 15 л води).

Як шкіра підсохне, місця, де є дерматит, добре обкладати тонко нарізаним несолоним салом. Сало містить арахідонову кислоту й допомагатиме усунути шкірку на висипаннях та свербіння, наявні за дерматиту.

Олена СВІТКО, фітотерапевт.

 

Мазь проти геморою

«Як полегшити неприємні симптоми геморою?»

Євген К.

Дніпропетровська область.

 

ЩОБ не було геморою, передусім потрібно нормалізувати процес випорожнень кишківника, вони мають бути регулярними, а калові маси — середньої консистенції: не тверді й не рідкі. Цьому сприяє овочево-фруктове харчування, а також достатня кількість руху, зокрема ходьба.

Полегшити симптоми під час загострення геморою допомагає фітомазь. Вона усуває пекучий біль, знімає запалення, припиняє кровотечу. Для її приготування взяти по столовій ложці подрібнених на порошок трави льонку (саме льонок, не льон), кори дуба й трави гірчаку перцевого на половину банки розтопленого смальцю. На водяній бані (банку опустити на шмат грубої тканини в каструлю з водою) на слабкому вогні кип’ятити 10-12 годин, помішуючи. Процідити крізь марлю в іншу банку.

Маззю густо змастити шмат бинта й прикласти до гемороїдальних шишок, можна обережно (щоб не травмувати їх) ввести в задній прохід. Такий тампон тримати 4-5 годин (можна протягом ночі).

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з вашим лікарем.

Юрій ПОПОВ, біолог.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове