Архів
Вівторок,
14 лютого 2023 року

№ 7 (19999)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Одеський пункт незламності

 Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

Нещодавно у місті сталась масштабна аварія на підстанції НЕК «Укренерго», внаслідок чого мало не вся Одеса та частина приміської території залишилися повністю знеструмленими. В оселях понад пів мільйона громадян зникло світло, а в багатьох — ще й вода та опалення.

СИТУАЦІЯ виявилася настільки серйозною, що стала предметом уваги уряду країни. Там одразу ж розпорядилися завезти до міста всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго, а ще дали завдання МЗС звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій. Технологічна аварія на високовольтній підстанції сталася через неодноразові пошкодження російськими атаками, а також у результаті перевантаження. Одеса все ж таки є містом з мільйонним населенням.

 На жаль, швидко відновити енергоживлення неможливо. За основну мету поставлено заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення в яких залежить від наявності електрики. Завдяки потужній підтримці буквально всіх областей України, що поділилися своїми генераторами та іншим обладнанням, ситуацію вдалося поліпшити вже протягом першої та другої діб. Суттєво виручили пункти незламності; місцеві підприємці (власники магазинів, аптек тощо) допомагали громадянам із підзарядкою телефонів, облаштували місця, щоб люди могли погрітись. Одеса перетворилася на суцільний пункт незламності.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив: «Об’єкти інфраструктури будуть по можливості підключати до автономних джерел живлення, а потужності, що звільнилися, перенаправляти на житлові будинки. Наразі важливо створити ще одне джерело енергопостачання міста, власними силами робиться все, щоб вирішити цю проблему. Щодо американської газотурбінної електростанції потужністю 25 МВт та турецьких плавучих електростанцій, то знадобиться кілька тижнів на процес їх підключення».

 Незламні одесити не втрачають гумору, тримаються, вірять у Перемогу!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Воєнний стан продовжено
Читати
Харчі б’ють по кишені
Читати
Блокують «зерновий коридор»
Читати
Тепер «повноцінний» очільник
Читати
У безпеці
Читати
Робимо свої боєприпаси
Читати
Без совісті й людяності
Читати
Початок покладено
Читати
Продають ще один порт
Читати
Приживаються на чужині
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове