Архів
Вівторок,
14 лютого 2023 року

№ 7 (19999)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Добре, та не скрізь

Микола ЮРЧИШИН.

ПРИЄМНО читати листи, в яких люди дякують поштовикам за їхню сумлінну працю. Один із таких — від нашої давньої передплатниці з Недригайлова Роменського району Сумщини Лідії Олексіївни Даниленко: «Нарікань на доставку «Сільських вістей» до моєї оселі не маю. Тому щиро дякую листоноші Світлані (на жаль, прізвища її не знаю, бо вона у нас новенька) за її старанність і людяність». Зовсім по-іншому склалися справи із доставкою нашої газети у жительки села Річки Сумського району цієї ж області Галини Михайлівни Лютої. Десь «законсервували» поштовики перший та другий номери «Селяночки», хоча решта надійшла вчасно. Лише після втручання редакції жінці їх вручили та вибачилися.

Шанувальниця нашої газети із Великого Самбора Конотопського району цієї ж таки Сумщини Надія Василівна Панібратець скаржилася, що їй відмовили у передплаті «Сільських вістей» на чотири місяці з першого березня. Довелося телефонувати у передплатний відділ Сумської філії «Укрпошти». Реакція була миттєвою. Н. Панібратець, котра близько 50 років передплачує «Сільські вісті», буде з газетою.

Тривожний сигнал надійшов із села Антонів Білоцерківського району Київщини від Зінаїди Павлівни Міняйло: перший і другий номери «СВ» вона одержала, решта невідомо куди ділася. Знову мусила втрутитись редакція, відтак усі номери Зїнаїді Павлівні доставлені.

Відмовили у передплаті «СВ» на пів року киянці Лідії Петрівні Мєртенс, коли та просила поштовиків оформити її ще у листопаді на перше півріччя 2023-го. Сказали, що нема в каталозі. Те ж саме відповіли їй нещодавно стосовно передплати «Селяночки» на чотири місяці з 1 березня. На прохання редакції допомогла в цьому працівниця передплатного відділу «Київпошти». У 202-му відділенні поштового зв’язку столиці жінці оформили передплату.

Якось не по-людськи вийшло з передплатою «Сільських вістей» у харків’янина Володимира Михайловича Карпенка. Він виписав газету на перший квартал, а жодного номера у січні не одержав. Щодо цього у 47-му відділенні зв’язку Харкова, куди він неодноразово звертався, нічого пояснити не змогли. Довелося кореспондентові «СВ» телефонувати у передплатний відділ обласної філії «Укрпошти». «Розберемося», — сказали там. І ось нове повідомлення від В. Карпенка: «Газет мені так ніхто і не доставив. Натомість за гроші, які я віддав за перший квартал, передплатили мені «Селяночку» на другий квартал. Питається: чому мене залишили на три місяці без улюбленої газети? Хто відповість за таке головотяпство?»

Обурюються роботою деяких місцевих поштовиків наші передплатники з Полтавщини. За індексом 61019 передплатила «Сільські вісті» по Інтернету на перше півріччя нинішнього року Ольга Миколаївна Легка із села Остап’є Полтавського району, але й досі не прочитала жодного номера, бо газет їй не приносять. У передплатному відділі Полтавської обласної філії «Укрпошти», куди ми звернулися телефоном, запевнили — всі номери «СВ» будуть знайдені й доставлені передплатниці.

У цій же філії пообіцяли розібратися зі скаргою незмінної читачки «СВ» із села Червоні Квіти цього ж Полтавського району Валентини Михайлівни Козирід, котрій у місцевому поштовому відділенні відмовили у передплаті «Сільських вістей» з першого березня.

А ось нарікання на роботу зв’язківців щирих шанувальників «СВ» із Вінниччини.

Михайло Іванович Христич із села Мишарівка Гайсинського району за нинішній рік отримав тільки перший номер «СВ» за 4 січня. Де решта?

Борисові Миколайовичу Уманському із села Устя цього ж Гайсинського району відмовили у передплаті «Сільських вістей» на чотири місяці за індексом 61019. У чому річ?

Аделя Іванівна Малеванчук, що мешкає в селі Володимирівка Іллінецького району, передплатила на перше півріччя нинішнього року улюблені «Сільські вісті», проте жодного номера не одержала. Що сталося?

Ці скарги ми переадресували передплатному відділу Вінницької обласної філії «Укрпошти». Там люб’язно з нами поговорили, пообіцяли докладно у всьому розібратись і задовольнити прохання людей.

Все це, звичайно, добре. Ми й надалі налаштовані на співпрацю. Однак було б ще краще, якби подібних скарг до редакції більше не надходило.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове