Архів
Вівторок,
14 лютого 2023 року

№ 7 (19999)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

З турботою про майбутнє України

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

У ЦЕНТРІ мальовничого подільського села Перемишель, що в Шепетівському районі Хмельниччини, милує око територія гімназії. Будівля на вигляд — мов лялечка, у приміщенні зроблено капітальний ремонт: замінено вікна, двері, підлогу, дах, систему водопостачання та каналізації, побудовано сучасні вбиральні. У гімназії функціонує 10 навчальних кабінетів і класних кімнат, спортзал, комп’ютерний клас, який під’єднаний до Інтернету, бібліотека тощо.

— Педагогічний колектив, учні та їхні батьки щиро дякують голові Улашанівської ОТГ Миколі Васильовичу Гизимчуку та його заступнику Дмитрові Володимировичу Бойчаку, будівельникам і всім причетним до справи за сучасну будівлю гімназії, — каже директорка навчального закладу Світлана Рудик.

Світлана Петрівна очолює колектив закладу з вересня 2019-го. До цього викладала тут українську мову та літературу. Потім була заступником директора з навчальної роботи, обіймала посаду методиста відділу освіти Славутської РДА і продовжувала погодинно навчати дітей у рідному закладі.

Нині в Перемишельській гімназії навчається 94 учні і працює 12 педагогів. У навчальному закладі створено бездоганні умови для роботи вчителів, для навчання, відпочинку та оздоровлення школярів. Діти тут мають змогу розвивати свої здібності у різноманітних гуртках — предметних і народної творчості, відшліфовувати вправність у спортивних секціях тощо. Вони є призерами олімпіад, творчих конкурсів, спартакіад. Наставники радіють за своїх вихованців, котрі успішно реалізовують себе у житті.

З перших днів повномасштабної російсько-української війни вчителі разом зі своїми односельцями надійно тримають гуманітарний фронт: плетуть маскувальні сітки, печуть пиріжки, ліплять вареники, виготовляють тушонки, каші з м’ясом тощо. У школі відбуваються благодійні ярмарки «Разом до Перемоги», а отримані кошти організатори перераховують на потреби ЗСУ. Загалом роблять усе можливе, аби здійснилась наша спільна найзаповітніша мрія і ми здобули Перемогу над ворогом.

На фото автора: директорка Перемишельської гімназії Світлана Рудик.


Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове