Архів
Вівторок,
31 січня 2023 року

№ 5 (19997)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий Наша пошта
  Версія для друку          На головну

Галасливі сусіди

Галина ВЕРНИГОРА.

УКРАЇНСЬКІ полярники з антарктичної станції «Академік Вернадський» розповіли, що за останні 11 років кількість гнізд субантарктичних пінгвінів (їх іще називають «віслюкові» за характерний крик) на острові Галіндез, де розташована станція, зросла більш ніж у шість разів. Нині їх тут налічується щонайменше півтори тисячі, вони буквально оточили наших полярників. Коли торік на острові випала рекордна кількість снігу — 3,45 м заввишки, пінгвіни прогулювалися по даху станції.

Головною причиною того, що ці птахи так розширили ареал проживання, вчені вважають викликане потеплінням розмерзання вод навколо Галіндезу. Тепер пінгвіни можуть тут добувати поживу.

Також у гості до полярників «Вернадського» часто навідуються представники іншого виду — антарктичні пінгвіни. «Оскільки їхню білу шию перетинає тонка чорна смуга, яка нагадувала британцям ремінець від каски констебля, то їх прозвали пінгвінами-поліцейськими», — розповідають науковці Національного антарктичного наукового центру.

Українські полярники ведуть щорічний моніторинг чисельності пінгвінів, який свідчить про реакцію природи на зміни клімату в регіоні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Злочин чи маніпуляції?
Читати
Підтримка від партнерів
Читати
Запроваджено санкції
Читати
На курорти — зась
Читати
Квитки не подорожчають
Читати
Вчинок воїна
Читати
Відійшов у вічність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове