Архів
Вівторок,
31 січня 2023 року

№ 5 (19997)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Всесвітня зимова Універсіада-2023

Медалі присвятили незламним

Микола МОТОРНИЙ.

У МАЛЕНЬКОМУ американському селищі Лейк-Плесід (штат Нью-Йорк) на ХХХІ Всесвітню зимову Універсіаду зібралося півтори тисячі найкращих спортсменів-студентів із 43 країн та 540 університетів. У складі команди України було 60 спортсменів із 22 вишів.

Важким був шлях до столиці зимової Універсіади-2023. Загальний час делегації у дорозі становив 48 годин. А ще зміна часового поясу (мінус сім годин), акліматизація…

Попри труднощі наші студенти виступили гідно. Здобули шість медалей різного ґатунку. «Золото» і «бронзу» виборов сноубордист Михайло Харук (Національний університет фізичного виховання і спорту України). «Срібло» — у біатлоніста Дмитра Грущака (Сумський державний університет). «Бронза» — у біатлоністів Степана Кінаша (Харківська державна академія фізичної культури) та Юлії Городної (Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права), представників лижного двоборства Віталія Гребенюка (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка), Дмитра Мазурчука (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського), а ще — у сноубордистки Надії Гапатин (Ужгородський національний університет). Крім того, в активі наших хлопців і дівчат також високі четверті, п’яті, шості, сьомі місця. Це безумовний успіх нашої команди!

 Справжню козацьку силу волі продемонстрував біатлоніст Дмитро Грущак, який фінішував другим у гонці переслідування на 12,5 км. Стартувавши із сьомої позиції, українець завдяки влучній стрільбі і швидкому ходу вирвався в лідери. Перед заключним вогневим рубежем він ішов першим, але схибив одного разу, тоді як американець Бйорн Вестервельт відстрілявся чисто і в підсумку виборов «золото».

— Цю медаль присвячую тим українцям, які не здаються! — сказав після фінішу Дмитро Грущак.

Україна посіла 15-те місце за кількістю медалей та 18-те — у загальнокомандному заліку серед 46 країн світу. Загальнокомандний залік виграла збірна Японії. Друге місце завоювала Південна Корея, третє — Канада.

 Наступна Всесвітня зимова Універсіада відбудеться 2025 року в Турині (Італія).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Злочин чи маніпуляції?
Читати
Підтримка від партнерів
Читати
Запроваджено санкції
Читати
На курорти — зась
Читати
Квитки не подорожчають
Читати
Вчинок воїна
Читати
Відійшов у вічність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове