Архів
Вівторок,
10 січня 2023 року

№ 2 (19994)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Хто там у двері грюкає?

Василь ПІДДУБНЯК.

За повідомленнями ЗМІ.

У РОСІЙСЬКИХ загарбників у тимчасово окупованому Криму триває підготовка до мобілізації в січні 2023 року. За інформацією, яка є в розпорядженні Генерального штабу Збройних сил України, у військових комісаріатах уже сформовано списки осіб, які підлягають призову на цю дату.

Кількома днями раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли про те, що в Севастополі почали активніше агітувати людей вступати до збройних сил рф на військову службу за контрактом. До речі, через підготовку до чергової хвилі мобілізації в рф до військовозобов’язаних росіян навіть звернувся міністр оборони України Олексій Резніков. Очільник українського оборонного відомства попередив громадян рф, що «за боєм курантів вони можуть не почути, як стукає в двері військовий комісар». Не стукають — грюкають, і щоразу дедалі гучніше!

Порушників закону попросять на вихід

ГРОМАДЯНИ російської федерації, які прибули на територію окупованого Криму з порушенням законодавства України, мають залишити півострів, оскільки перебувають там незаконно. Про це заявила Постійна представниця Президента України в Криму Таміла Ташева, повідомляє Укрінформ. За її словами, українська сторона щодо цього питання займає принципову позицію.

«Вони приїхали не через пункти пропуску «Каланчак», «Чонгар» чи «Чаплинка», не робили запиту до міграційних органів щодо можливості проживання там», — зазначила Ташева. Представник Президента також повідомила, що на території окупованого Криму незаконно проживають від 500 до 800 тисяч осіб, яким необхідно було отримувати посвідку на проживання.

Христопродавці в рясах духовно калічать дітей

МОСКОВСЬКИЙ патріархат долучає до своєї пропаганди війни навіть дітей. Так, учні недільної школи храму Успіння Пресвятої Богородиці у місті Старий Крим підготували до Різдва Христового подарунки для російських окупантів. Про це повідомляє ДФУ з посиланням на пресслужбу Кримської єпархії РПЦ.

«Діти написали добрі побажання та намалювали малюнки на різдвяних листівках, а також сформували подарунки для воїнів, які перебувають на передовій», — зазначили в московському патріархаті. Загалом для російських загарбників жителі Криму зібрали аж 50 подарунків. В мп окупантів називають воїнами.

Потоплена «москва» «спливла»!

ФЛАГМАН чорноморського флоту рф крейсер «москва», який пустили на дно Чорного моря влучним пострілом ракети українські військові, став символом нового 2023 року в тимчасово окупованому Криму. Як свідчить відео, опубліковане в Telegram-каналі «Кримський вітер», російський корабель, який пішов у відомому напрямку, чітко означеному захисниками острова Зміїний, «прикрашає» календарі на нинішній рік.

У підписі до відео зазначено, що такі символічні календарі, які, ймовірно, натякають на безславну долю російських окупантів у Криму в новому році, продають у Севастополі біля Малахового кургану. Як відомо, крейсер «москва» більше ніколи не з’явиться на поверхні Чорного моря і оглянути його знову буде можливість хіба після звільнення України під час спеціального підводного туризму.

Навіть елітне житло — за безцінь

ПІСЛЯ звільнення Херсона 11 листопада росіяни почали масово тікати із тимчасово окупованого Криму. За даними представництва Президента України в АРК, ринок нерухомості тут продемонстрував падіння на 72%. Низькі ціни, нехарактерні для передноворічного сезону, пропонують і орендодавці.

Перше потрясіння ринок нерухомості Криму відчув наприкінці літа. Тоді перші вибухи на території півострова призвели до масового продажу житла. У вересні кількість охочих продати квартиру зросла тут в 1,5-2 рази, якщо порівнювати із квітнем. А в доларах жителі півострова продавали нерухомість фактично за безцінь. Місцеві будівельні компанії, які незаконно працюють в Криму, теж відзначають падіння попиту. За їхніми спостереженнями, зацікавленість новим житлом впала у найменш захищених регіонах. Приміром, у Севастополі зафіксовано падіння попиту більш ніж на 70%, у Судаку купівельний інтерес знизився на 76%.

Гауляйтер теж гострить лижі

ГЛАВА окупаційної адміністрації Севастополя Михаїл Розвожаєв вивіз на Кіпр своїх дітей та все своє майно, включно із собаками і кішками. Як передає Укрінформ, про це повідомив Центр національного спротиву.

Зазначається, що поведінка окупантів не вказує на те, що вони вірять, що «росія тут навсєгда». «Схоже, що московські посіпаки не дуже впевнені у безпеці своїх родин та у власному майбутньому попри свої ж заяви, які вони роблять на камеру», — додали у ЦНС. Як повідомляв Укрінформ, екскомандувач Сухопутних сил США в Європі генерал у відставці Бен Годжес заявив, що звільнення Криму для України є одним із основних компонентів її майбутньої безпеки, і це станеться не пізніше кінця серпня.

Україна визволить Крим до серпня

КОЛИШНІЙ командувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна має ресурс, аби звільнити тимчасово анексований росією Крим до серпня 2023 року. Півострів є важливою територією, і доки він перебуває під російською окупацією, Україна не буде у безпеці.

Про це генерал заявив у програмі DW Conflict zone. Він наголосив, що військові рф «продовжать атакувати цивільні цілі, сподіваючись змусити нас втратити волю. Але я не думаю, що це станеться», — вважає Ходжес. Генерал також переконаний, що більшість людей, котрі нині мусять жити під тимчасовою окупацією, воліли б бути частиною України, а не росії, а також висловив упевненість, що Україна звільнить Крим до кінця серпня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вистояли
Читати
Житло — у пріоритеті
Читати
Виплати урізали
Читати
Згладити рубці війни
Читати
Краще, ніж очікували
Читати
Нова схема здобуття прав
Читати
Знищено безповоротно
Читати
Залишаються з рідною школою
Читати
Наш супутник уже в небі
Читати
Не дістали доступу
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове