Архів
Середа,
4 січня 2023 року

№ 1 (19993)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:СіченьНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

На варті найдорожчого

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

ЯКОСЬ знайомий педагог Олег Іванович (з етичних міркувань не називатимемо його прізвища) розповів мені про медичних працівників рентгендіагностичного відділення Хмельницького обласного протипухлинного центру, котрі турботливо ставляться до онкохворих. За його словами, люди в білих халатах докладають максимум зусиль та хисту, аби допомогти пацієнтам здолати підступну недугу. Ця розмова, власне, і спонукала мене взятися за перо.

У вищезгаданому відділенні щодня обстежується понад 50 пацієнтів, серед яких, зокрема, воїни Збройних сил України та вимушені переселенці. Тут скрізь ідеальний лад. Відділення, яке очолює Сергій Олександрович Рибаков, оснащене сучасним обладнанням, що дає змогу пройти точну діагностику внутрішніх органів із допомогою комп’ютерної томографії для подальшого лікування в інших відділеннях протипухлинного центру, обласній та районних лікарнях. Також тут роблять операції на грудній клітці, при пухлинах стравоходу та верхніх відділів шлунка, на печінці тощо. Подібні хірургічні втручання, між іншим, виконують не в кожному обласному центрі.

Сергій Рибаков працює у відділенні майже 35 років. Попервах — лікарем-рентгенологом, а з 2004-го — завідувачем. Найкращі його помічники: рентгенолог Андрій Ігорович Залогін, лікар комп’ютерної томографії Наталія Павлівна Кордас, старший рентгенлаборант Галина Леонідівна Мартинюк та інші. Разом вони зустрічають пацієнтів, які з надією в очах сприймають їхні турботливі побажання здоров’я і виконують медичні приписи.

— Колектив Хмельницького обласного протипухлинного центру, який очолює кандидат медичних наук, заслужений лікар України В’ячеслав Анатолійович Мороз, робить усе на ниві охорони здоров’я, аби пацієнти якомога швидше одужували, — стверджує Сергій Олександрович. — Стоїмо на чатах найдорожчого — життя людей. Тому відповідне ставлення до роботи.

Так, працівники рентгендіагностичного відділення заслуговують на зворушливе публічне слово. А втім, пригадався добрий відгук заступника директора лікувального закладу з медичних питань Миколи Михайловича Таболи про таких же чуйних фахівців і в інших відділеннях. Для кожного з них найбільша радість, коли їхній пацієнт подолав недугу, має змогу тішитися у сімейному колі із найріднішими, з оптимізмом дивиться у завтрашній день. Краще і не скажеш.

На завершення нашої розмови Сергій Рибаков привітав усіх читачів газети «Сільські вісті» із Різдвом Христовим та Новим роком. Побажав, аби Господь обдарував їх своїми щедротами — здоров’ям, щастям, добробутом, приніс мир на нашу землю, наблизивши день Перемоги, а можновладців наділив постійним прагненням повсякчас мислити і дбати про долю держави та краще життя українського народу.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове