Архів
Вівторок,
29 листопада 2022 року

№ 44 (19988)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО.
Малював
Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Бородянський півник

Бородянським півником — так тепер називають декоративний виріб Васильківського майолікового заводу. Від попадання авіабомби в багатоповерхівку у містечку Бородянка на Київщині у ній обвалився цілий під’їзд — усі поверхи з першого по п’ятий. Але в одній із квартир міцно тримався за стіну кухонний гарнітур, на якому стояв керамічний півник, хоч і сильно обгорів. Він разом із шафкою відразу став національним символом стійкості українців в умовах війни проти російських загарбників.

По горизонталі. 3. У народному прислів’ї її «маслом не зіпсуєш». 4. Ребро, утворене двома пересічними площинами. 5. Математична величина, яка позначає співвідношення довжини кола до довжини його діаметра. 6. Маленький іграшковий кінь. 7. Прямокутна печатка якоїсь організації. 9. Згусток крові, що утворюється у кровоносних судинах людини і тварини. 13. Французький м’який сир із пікантним смаком. 14. Країна в Центральній Америці, яка омивається Тихим океаном. 15. Професія людини, яка створює нові технічні апарати і прилади. 19. Велика морська тварина-ссавець із ряду китів. 21. У романі братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі» — назва людей, що займаються пошуком та виносом із зон, що залишилися після відвідування Землі інопланетянами, артефактів.

По вертикалі. 1. Зав’язана вузлом під коміром сорочки смужка тканини. 2. Струнка і дуже прудка тварина родини оленів. 4. Повний набір ДНК організму, включно з усіма його генами. 5. Великий ударно-клавішний музичний інструмент. 6. Дитяча заразна хвороба, що супроводжується висипом, запаленням дихальних шляхів і гарячкою. 7. Хутряний верхній одяг. 8. У грецькій міфології — крилатий кінь, покровитель поетів. 9. Мистецька установа, де грають актори. 10. Є таке старовинне ім’я — Оверко, Оверкій. А це дещо скорочений його варіант. 11. Вигук, уживається як вияв великої похвали. 12. Паливо і цінна речовина для хімічної промисловості. 16. Підвищене нервове збудження, особливий психічний стан людини. 17. Вітер велетенської руйнівної сили. 18. Дзвіночок, який чабани вішають на шию тваринам на випасі. 20. Глибока довга природна западина на поверхні Землі.

Версія для друку          До списку статтей

Перевір свою увагу

Знайди 17 розбіжностей між малюнками

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове