Архів
Вівторок,
15 листопада 2022 року

№ 42 (19986)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Дунайські резерви

Олександр
 ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

УКРАЇНСЬКЕ дунайське пароплавство (УДП) відкриває свій «зерновий шлях». У подальшому передбачається будівництво нових барж, модернізація тяги, капітальний ремонт самохідного флоту.

 За інформацією Міністерства інфраструктури України, тільки за три місяці реалізації «Зернової ініціативи» з вітчизняних морських портів 422 судна перевезли до інших країн близько 10 млн тонн аграрної продукції. Цей обсяг міг би бути на 30-40% більшим, якби росія не блокувала проведення інспекцій у Босфорі. По суті, ніхто не сумнівався, що російська сторона планує не лише перешкоджати, а й остаточно зірвати процес, завдяки якому Україна годує світ і зміцнює цим свій авторитет та власну економіку. Тож, як поінформував генеральний директор УДП Дмитро Москаленко, ще влітку наполегливо та системно стали розвивати проєкт «Дунайський зерновий шлях».

УДП інвестувало у створення власної перевалки збіжжя і домовилося з румунськими партнерами — групою компаній TTS — про більш швидку та ефективну схему перевалки в порту Констанци. Серед переваг нового зернового проєкту на першому етапі, наголосив Д. Москаленко, та, що за рахунок хутчішого процесу навантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. У результаті власникам вантажу не доведеться зазнавати фінансових збитків через тривале вистоювання у черзі біля терміналу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визволили героїв
Читати
Коштів, кажуть, достатньо
Читати
Вкладаються в майбутнє
Читати
Довідка не потрібна
Читати
Освітянам доведеться важко
Читати
Генератори є
Читати
Не втрачаємо оптимізму
Читати
Від таких сусідів...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове