Архів
Вівторок,
15 листопада 2022 року

№ 42 (19986)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Мінімум — на мінімумі

Марина ТІШКОВА.

ГОЛОВНОЮ новиною на початку листопада, звісно ж, стало ухвалення проєкту держбюджету-2023 — рекордно швидко і з рекордним дефіцитом. Дещо з основних параметрів: річна інфляція — 28%, курс гривні — 45,8 грн/дол. Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум не зміняться: 6700 та 2589 грн. Видатки на сектор оборони сягнуть 1,14 трлн грн; для виплати пенсій передбачено 445 млрд грн. Державному дорожньому фонду дістанеться 64,3 млрд грн, ще 1,9 млрд грн закладено на проведення «телемарафону».

Дозволено приватизацію державного чи комунального майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу (якщо покупець зобов’язується погасити борг). Валютним обмінникам значно підвищили податки: компанія повинна заплатити аванс у розмірі трьох «мінімалок» за кожну «точку» в місті з числом жителів понад 50 тис.

Уряду надано повноваження на розробку нового порядку бронювання військовозобов’язаних. Також підприємствам, які є критично важливими, дозволено бронювати працівників без виконання мобілізаційних завдань.

Докладніше — в наступному номері.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визволили героїв
Читати
Коштів, кажуть, достатньо
Читати
Вкладаються в майбутнє
Читати
Довідка не потрібна
Читати
Освітянам доведеться важко
Читати
Генератори є
Читати
Не втрачаємо оптимізму
Читати
Від таких сусідів...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове