Архів
Вівторок,
15 листопада 2022 року

№ 42 (19986)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Світлої вічності, наш Друже

Сільськовістяни.

НЕСПОДІВАНА і вельми сумна новина: на 66-му році життя помер Юрій Анатолійович Кармазін — людина-легенда, яскравий і харизматичний політик, юрист-державотворець, якого називають батьком Кримінального кодексу України, справжній патріот нашої держави, її вірний син і громадянин. Суддя, депутат Верховної Ради ІІ, ІІІ, IV і VI скликань, він відомий численними гучними розслідуваннями злочинів і зловживань посадовців. Дуже багатьом нечесним представникам вищих ешелонів влади Кармазін дошкуляв, не давав спокійно жити. За що йому і його сім’ї не раз погрожували, навіть учиняли напади. Проте Юрій Кармазін не звернув зі шляху служінню справедливості й українському народові.

А для журналістів «Сільських вістей» ця втрата особливо болісна ще й тому, що перестало битися серце вірного друга. Він підставляв плече правової допомоги нашому опозиційному виданню у найтяжчі часи, коли продажна і корумпована влада організовувала нападки на колектив редакції через гострі викривальні статті, прагнула домогтися закриття газети, яка завше несла і несе слово Правди читачам. Саме Кармазін тоді був нашим адвокатом у судових інстанціях, з трибуни Верховної Ради надавав розголосу фактам брудної підкилимної гри влади проти невгодних їй «Сільських вістей». Не побоявся стати на наш захист, не зрадив, щоб заробити собі певні політичні «преференції» від можновладців, як учинив дехто з політиків. Разом із тим Юрій Анатолійович знаходив час, аби допомагати простим людям.

Можна довго розповідати про факти з біографії Юрія Кармазіна, з яких добре проглядається його сповнений боротьби за Україну і невтомної праці життєвий шлях. Ми ж назвемо лише доленосні віхи. Уродженець Звенигородки на Черкащині, Юрій Кармазін закінчив юридичний факультет Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. Тривалий час працював в Одесі, був прокурором Приморського району міста. Пізніше — суддею Одеського обласного суду. В 1987-1991 роках надавав суттєву підтримку у правовому захисті у першій в СРСР неурядовій благодійній організації — Фонді соціальної допомоги імені доктора Ф. П. Гааза.

З початку 1990-х Кармазін — у вирі політичного життя країни. Будучи народним депутатом у парламенті, обіймав посаду голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. За статистикою, Юрій Кармазін тоді — найактивніший народний обранець за кількістю виступів з місця, із трибуни та депутатських запитів.

Також політик очолював політсилу «Партія захисників Вітчизни» та був співголовою Народно-патріотичного об’єднання «За Україну». В травні 2018-го об’єднання «Українське козацтво», метою якого є відродження традиційних козацьких цінностей, плекання історичної пам’яті про феномен українського козацтва, обрало Юрія Кармазіна гетьманом всієї України.

На виборах 2019 року висувався кандидатом на пост президента, йшов із передвиборним гаслом «утвердження диктатури Конституції в Україні».

Його звитяжну працю на благо суспільства відзначено низкою державних нагород, серед яких і почесне звання заслужений юрист України. Також він доктор наук у царині філософії, академік…

Дотепер ми були разом. Дуже шкода, коли у вічність відходять співвітчизники, які вболівають за майбутнє України, розбудовують її, очищають від різного зла, корупції і несправедливості. Для всього нашого суспільства це велика втрата. Годі говорити, в якій печалі нині найрідніші Юрієві Кармазіну люди — дружина Лариса, дочки Катерина та Ганна — батькова гордість.

Редакція щиро співчуває родині та всім, хто втратив близьку людину. Світлої вічності, наш Друже. Дякуємо за все…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визволили героїв
Читати
Коштів, кажуть, достатньо
Читати
Вкладаються в майбутнє
Читати
Довідка не потрібна
Читати
Освітянам доведеться важко
Читати
Генератори є
Читати
Не втрачаємо оптимізму
Читати
Від таких сусідів...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове