Архів
Вівторок,
15 листопада 2022 року

№ 42 (19986)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Допомагають дорослі й діти

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

ЖИТЕЛІ сіл і міст моєї рідної Хмельниччини у цей важкий для України час згуртовуються у громади і активно допомагають фронту. Так, колектив Старосинявської багатопрофільної лікарні, яку очолює Віталій Макогонський, збирає кошти для закупівлі харчів на виготовлення консервів, котлет, ковбас, запіканок, випічки тощо. Цю ідею підтримали й мешканці сіл Йосипівка, Красносілка, Пасічна Старосинявської ОТГ.

У Дунаєвецькій міській територіальній громаді особливо хочу відзначити внесок маленьких волонтерів, які за короткий період зібрали 20 тисяч гривень і передали їх на придбання дорогого дрона.

А в селі Шпичинці Хмельницього району пенсіонерка Віцентина Сигізмундівна Ярова організувала в себе вдома справжній цех із ліплення вареників та пельменів, випічки хліба, печива, виготовлення консервації для наших захисників. М’ясо та борошно постачає подружкам пенсіонеркам місцевий фермер Микола Олександрович Вільчинський, який зі своїм колективом охоче відгукнувся на пропозицію пані Ярової. Чимало селян також приносять власні продукти, допомагають готувати різноманітні страви, пакувати, а волонтери вже доставляють їх за місцем призначення.

Сусідка Віцентини Сигізмундівни зібрала власний колектив пекарів-кондитерів, аби потішити захисників України домашніми смаколиками.

Власники паїв отримали від свого орендаря борошно, тож, переконують, сільський цех у Шпичинцях запрацює з новою потужністю! Гарно вродила в регіоні картопля, до збору якої долучилися не тільки місцеві жителі, а й вимушені переселенці, які знайшли тут прихисток. Частину врожаю вже відправили на потреби ЗСУ. А заразом селяни підкупили й передали нашим бійцям ще й чимало засобів гігієни.

До речі, пішли на фронт боронити Україну і хлопці зі Шпичинців, чимало місцевих записалося до територіальної оборони.

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

ЛАРИСУ Володимирівну Смагу з села Зуївці Миргородського району Полтавщини вітають з 85-річчям сестра Валентина, небога Лариса, онуки Михайло, Олександр, Людмила, колишні учні, сусіди. Бажають ювілярці мирного неба над головою, щастя, міцного здоров’я і мати змогу якомога довше милуватися прекрасними квітами та городиною зі своєї грядочки.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове