Архів
Вівторок,
8 листопада 2022 року

№ 41 (19985)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну

Діти – заручники терористів

Катерина Вороненко.

Запорізька область.

ЩО МАЄ коїтись у голові тата з мамою, коли вони свідомо в таку лиху годину відправляють своїх дітей у країну-агресорку? Це важко уявити, проте в Енергодарі сталося саме так. Деякі батьки попри повномасштабну війну і загострення ситуації на фронті нещодавно відправили з міста та навколишніх сіл дітей до Краснодарського краю, власноруч передавши їх загарбникам.

І ось почали отримувати тривожні повідомлення. «Окупанти поставили їх перед фактом, що діти затримуються на відпочинку в росії на невизначений термін, а ще наказали передати теплі речі, та «заспокоїли», що діти ходитимуть там до школи, — написав у телеграм-каналі енергодарський міський голова Дмитро Орлов. — Фактично діти зараз є заручниками терористів. І якщо частину батьків це зовсім не лякає, то решта відверто шокована таким розвитком подій. Це не піддається здоровому глузду. Звідки впевненість, що діти повернуться додому і що їх не скривдять на чужині у ворожій країні? Адже будь-якої миті лінія фронту на Херсонському, а слідом і на Запорізькому напрямках може бути перерізана. І це неодмінно станеться. А інтенсивні бої просто заблокують всі шляхи повернення малечі додому. Тому, довіряючи життя своїх дітей терористам, варто бодай замислюватися про можливі наслідки».

У рашистів продуманою тактикою є вивезення за межі України її громадян. Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що призначений російськими зайдами псевдоголова Херсонщини владімір сальдо вдарив чолом до Кремля, аби допомогли з евакуацією людей, а також подальшим навчанням дітей із тимчасово окупованих територій півдня в російських школах. Мелітопольські місцеві посіпаки поки що тільки анонсують «подорож» дітей до Криму, Краснодара, Тули та Волгограда. Не відомо, яка доля чекає на маленьких українців, вивезених під прикриттям необхідності «оздоровлення».

«Одне можу сказати точно — російські агресори звикли прикриватись дітьми, як живим щитом, і використовувати їх для своєї пропаганди. Тож батькам слід захистити синів і дочок та виїжджати з окупованих територій. А всьому світу — захистити Україну й допомогти нам зупинити терориста», — підсумував І. Федоров.

Цілком імовірно, що хтось із батьків і пошкодує про таку нерозважливість, яка може вилитись у непоправне лихо для родини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет-2023: суцільні рекорди
Читати
Велике «відмивання»
Читати
Жнива тривають
Читати
Iндекс борщового набору
Читати
Жертви звірств окупанта
Читати
Повертаються до життя
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове