Архів
Вівторок,
8 листопада 2022 року

№ 41 (19985)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну

Кому війна...

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

 ­ЯК повідомив голова Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко, за останні дев’ять місяців до суду скеровано на 27% більше обвинувальних актів у порівнянні з минулим роком. За інформацією відомства, у розкраданнях були задіяні посадові особи ТОВ «Одесаміськбуд», Одеського морського торгового порту, Одеського обласного центру медицини катастроф, ширяївський селищний голова та ін. За позовами прокуратури відкрито провадження через порушення на суму 1 млрд 100 млн грн. Ці позови розглядаються, чимало з них задоволені, тобто стражі правопорядку або запобігли незаконним витратам з бюджету, або будуть стягнуті кошти на користь держави.

 Особлива увага приділена зло­вживанням, скоєним у складі організованих злочинних груп. Так, в управлінні соціального захисту населення Білгород-Дністровської райдержадміністрації посадовцями вчинено розкрадання 4 млн 400 тис. грн бюджетних коштів, що призначалися для різних видів соціальної допомоги та підтримки малозабезпечених верств населення. На здирстві був помічений і начальник Одеської об’єднаної дирекції залізничних перевезень АТ «Укрзалізниця». Чиновник вимагав 25 тис. грн за невжиття заходів щодо припинення торгівлі харчовими продуктами на залізничному вокзалі та у потягах. Викрито лікаря міської клінічної лікарні №11, який вимагав від пораненого військовослужбовця 15 тис. грн за проведення операції.

Незважаючи на воєнний стан, порушення у земельній сфері залишаються чи не найпоширенішими. До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього голови Кілійської державної адміністрації. Посадовець незаконно передав шість земельних ділянок на узбережжі Чорного моря у приватну власність для дачного будівництва. Він завдав шкоди державі на 3 млн грн. Пов’язаний з ним «чорний реєстратор» із цього ж району вніс недостовірні відомості, відтак у приватну власність перейшли 37 земельних ділянок. Причому ці ділянки знаходяться на території Дунайського біосферного заповідника.

 Боротьба з розкраданням державних коштів та майна в області триває.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет-2023: суцільні рекорди
Читати
Велике «відмивання»
Читати
Жнива тривають
Читати
Iндекс борщового набору
Читати
Жертви звірств окупанта
Читати
Повертаються до життя
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове