Архів
Вівторок,
8 листопада 2022 року

№ 41 (19985)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Цинізм найвищого ґатунку

Микола ЯСЕНЬ.

м. Дніпро.

Нещодавно путінські рашисти спрямували дві ракети в середмістя Дніпра, де переважає давня житлова забудова. Тут є і приватний сектор, і дво-триповерхові комунальні будинки. Знищено близько сорока помешкань містян-старожилів. Були, на жаль, і невинні жертви серед останніх. А коли на ушкоджених осередках заходилися розчищати завали і вирішувати, що робити зі зруйнованими будівлями далі, сталося несподіване. Але таке, що мешканців Дніпра, однак, не здивувало.

А ВСЕ тому, що в цьому обласному центрі проживають брати Каснери, які встигли зажити скандальної репутації свавіллям, що вони чинять у власних інтересах. Один із різновидів їхнього дуже «винахідливого» і хвацького «бізнесу» — самовільне захоплення земельних ділянок у місті, а потім узаконення побудованих на них об’єктів. Цього ж разу в когось із потерпілих вони начебто викупили розбитий ворожою ракетою дім, аби мерщій зводити на ньому новий. Більше того, вже й завезли сюди будматеріали та розгорнули свою буцімто благородну місію з відновлення поруйнованого обійстя.

— Насправді за адресою, де хазяйнують нині брати Каснери, — повідомив начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз, — не було жодного житлового будинку. Стояли якісь конструкції, схожі на покинуте складське приміщення підприємства, що працювало колись поруч…

Тобто ніхто б не заперечував, якби проворні брати дістали дозвіл звести тут будь-який об’єкт, прийнятний та необхідний не лише їм, а й місту. Але на законних підставах, за ухваленою про­цедурою і погоджуючи свої наміри та дії з мерією. Щоправда, в такому разі «хлопцям» довелося б викупляти у міста земельну ділянку. Аж тут прилетіли одна за одною дві ракети і розв’язали проблему. За словами Руслана Мороза, спершу спритники якимсь дивом зуміли «переконати» поліцію відкрити кримінальне провадження за фактом знищення окупантами житла на вул. Троїцькій,13. Проводила поліція слідство чи ні, не відомо. Та його висновки забудовників і не цікавили, вони їх не чекали! Бо примудрилися підстрахуватися ще й рішенням… суду. Так-так, Бабушкінський райсуд підтвердив, начебто була житлова споруда, а прилетіли ракети, і ось на її місці руїна.

Проте несподівно з’ясувалося, що ділянка, на якій брати Каснери заходилися мерщій зводити новобудову, має статус історичного меморіалу в Дніпрі. Будь-яке будівництво тут вимагає не простого дозволу, а спеціального. Тому заступниця директора з правових питань КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Анастасія Городенко чітко і ясно заявила, шо навіч «незаконне будівництво без отримання дозвільних на нього документів плюс самовільне захоплення міської території».

Коли ж міська рада та її служби примусово зайнялися вивезенням з Троїцької,13, будівельних матеріалів і навіть демонтажем уже зведеного, то Каснери влаштували скандал, що, мовляв, мерія Дніпра заважає відновлювати зруйноване російськими терористами. Ось як буває: комусь ворожі ракети несуть горе і руйнування, а дехто потирає руки і метикує, як найліпше скористатися ситуацією на свою користь. Воістину цинізму нема меж.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет-2023: суцільні рекорди
Читати
Велике «відмивання»
Читати
Жнива тривають
Читати
Iндекс борщового набору
Читати
Жертви звірств окупанта
Читати
Повертаються до життя
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове