Архів
Вівторок,
25 жовтня 2022 року

№ 39 (19983)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну

В окупації

Надія Сімбуленко.

Колись, після нашої Перемоги, у вільній країні ці факти стануть архівними даними. А нині це жорстокі реалії, в яких змушені жити мешканці окупованих територій Запорізької області — Мелітополя і Бердянська.

Бійтеся, за вами прийдуть!

ОКУПАНТИ у захоплених ними містах скаженіють. Вони відверто бояться партизанів, які супроводжують кожний їхній крок. У мікрорайоні Колонія міста Бердянськ партизани нагородили квитками на концерт кобзона заступника голови «військово-цивільної адміністрації» з питань житлово-комунального господарства Олега Бойка і його дружину Людмилу, яка очолювала міську територіальну виборчу комісію з проведення псевдореферендуму. Це не на жарт переполошило російських військових та поліцейських. Рашисти та їхні місцеві поплічники обходять квартири багатоповерхівок, гаражів, проводять обшуки як у порожніх квартирах, так і в тих, кого визнали підозрілими. Як наслідок — факти мародерства у житлах, де тимчасово відсутні господарі. Про це повідомили у телеграм-каналі «Бердянськ новини online».

Ціни теж скаженіють

НА окупованих територіях колабораціоністська влада штучно занизила курс гривні, намагаючись посіяти зневіру в людей щодо сталості гривні, стійкості економіки Української держави. Відтак у супермаркетах, які відкрила рф на цих територіях, вартість побутових товарів сягає захмарних висот. Так, за гель для душу, який можна купити за 40 гривень, просять 140 гривень, а за ковбасу — 600. До 80 гривень коштують в осінній сезон яблука. Зате до Бердянська окупанти привезли з твері «найнеобхідніше» — великі флагштоки для прапорів. Це у той час, коли бердянці здебільшого можуть дозволити собі лише хліб та воду.

Уроки від рашистів і «добрих» бабусь

В МЕЛІТОПОЛІ орки запустили навчання у школах за російською програмою. Однак не всі батьки відпускають дітей до навчальних закладів. Тим паче, що подекуди у школах перебувають військовослужбовці рф та ховають там свою військову техніку. Дехто вивіз дітей на підконтрольну Україні територію, інші попри перебої зі зв’язком та Інтернетом обрали дистанційну українську освіту. Проте місцеві «стукачі» здають рашистам дітей, які навчаються онлайн. У соцмережі мешканка Мелітополя поділилась своєю історією. Поки вона готувала вечерю, її донька гралась у дворі. Бабусі на лавці взялись розпитувати в малої, як вона вчиться, і дитина все відверто розповіла — про дистанційне навчання й про те, що мама не хоче, аби вона ходила до російської школи. Вранці наступного дня до них завітали незвані «гості», аби перевірити комп’ютер.

«Я одразу зрозуміла, звідки ноги ростуть, брехати їм не стала, — написала жінка. — Коли запитали, чи займається дитина онлайн, чесно відповіла, що донька навчається за українською програмою. Вони нічого не видаляли. Хоча й бачили на робочому столі Zoom. Але, йдучи, сказали, що повернуться, і якщо я не отямлюсь, зі мною розмовлятимуть в іншому місці. Досі ноги тремтять і серце мало не вискочить».

...I море по коліна!

ПОНІВЕЧИТИ чи забрати людське життя для рашистів та їхніх поплічників, доморощених колабораціоністів, нічого не варто. В Мелітополі вночі у дворі будинку на вулиці Декабристів було знайдено два трупи з вогнепальними пораненнями, повідомляє РІА «Мелітополь». Загиблими є двоє чоловіків — 49 і 30 років. Джерела видання розповіли, що вбивство скоїв 36-річний Максим Пчолкін. Він нещодавно вступив на службу до окупантів, в окупаційній поліції отримав службовий пістолет Макарова. Ним же скоїв подвійне вбивство у стані алкогольного сп’яніння. Новітні «господарі життя»!

Ми неодмінно виженемо нечисть з рідного краю! Книжки рідною мовою повернуться на свої полиці. Діти навчатимуться українською. Ми, подвоївши любов, будемо берегти свою Україну.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визволено відважних українок
Читати
Збитки множаться
Читати
Державний магазин дров
Читати
Призов скасовано
Читати
Перевірки для переселенців
Читати
Злидні обсідають
Читати
Відновили видобуток
Читати
Полягли, рятуючи інших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове