Архів
Вівторок,
25 жовтня 2022 року

№ 39 (19983)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Євген Дикий, науковець, учасник АТО, громадський діяч.

Після атаки дронів на Київ з’явилися зойки на тему «хто й чому їх пропустив?!». Пояснюю так званим спеціалістам із ППО: «шахеди» (назва іранських дронів. — Ред.) саме тим і паскудні, що зроблені як зброя для партизанів і терористів. Вони летять на висотах до 200 м — це нижче, ніж висоти, які відстежує абсолютна більшість радарів традиційної ППО.

Фактично виявити їх можна лише на звук або візуально, тобто коли вони вже дуже близенько. До того ж ці дрони літають над містом на такій малій висоті, що вполювати їх із бойового літака стає нереально через дуже високу ймовірність влучання по житловій забудові.

Найголовніше зараз — не вестися на ворожий інформаційно-психологічний тиск про «незборимість» цих «мопедів» (так у народі нарекли дрони через гучну роботу їхнього мотора. — Ред.), «нездатність» нашої ППО їм протидіяти й не розганяти зраду, «хто їх пропустив». Це — війна, кожна сторона дошкуляє іншій як уміє. Жодна зброя не має 100-відсоткової ефективності, але й жодний захист не може дати 100-відсоткове перехоплення всього, що летить. Ворог прикупив у досвідчених іранських терористів новий спосіб ускладнити нам життя, а наші вчаться протистояти черговій загрозі й роблять це швидко та ефективно.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визволено відважних українок
Читати
Збитки множаться
Читати
Державний магазин дров
Читати
Призов скасовано
Читати
Перевірки для переселенців
Читати
Злидні обсідають
Читати
Відновили видобуток
Читати
Полягли, рятуючи інших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове