Архів
Вівторок,
25 жовтня 2022 року

№ 39 (19983)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Не грайтеся з вогнем!

Анатолій БОНДАРЕНКО.

Черкаська область.

Доброго дня, шановна редакціє. Цей лист — крик душі вогнеборців Черкаської області. Щодоби, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, вони прагнуть врятувати від пожеж людей, їхнє майно, відвернути вогняну небезпеку від державних, фермерських і бізнесових підприємств. Черкаські пожежники рятують ліси і пшеничні поля, а це — екологія і хліб!

Чимало вогнеборців Шевченкового краю були задіяні на ліквідації пожеж у Чорнобильській зоні, є учасниками бойових дій проти фашистських загарбників росії. Вони вміють терпіти, не бояться вогняної смерті. Хлопці жодного разу не відступили і не злякалися підступного червоного півня.

Та їх, а це понад 60 відсотків особового складу рятувальників і працівників Головного управління Черкащини, вже просто морально виснажили витівки недолугого керівника — начальника обласного ГУ ДСНС Андрія Даника!

На жаль, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук жодного разу так і не відреагував на всі звернення пожежників Черкащини, надіслані на його ім’я співробітниками обласного управління ДСНС. Чомусь «загубилася» дорогою до столиці навіть довідка, яку підготувала спеціально для пана Крука комісія із соціально-психологічного клімату в колективі черкасців-вогнеборців. Тому «нагору» не потрапила інформація про неадекватні висловлювання Даника у присутності працівників Головного управління, неприпустимі для державного службовця. Ніхто з керівництва ДСНС «не бачить» (а певно, не хоче бачити?), скільки пального списується на «розмінування» одного з районів Черкаської області. Може, тоді нехай сам пан Даник розкаже, скільки машин та «катерів» за 6,5 млн грн виїздить на розмінування за документами, і при цьому списуються тонни пального?

Черкаські вогнеборці не розуміють, як може перебувати на такій відповідальній посаді недолугий і нечистий на руку керівник. Вони чекають справжніх, фахових, патріотично налаштованих очільників над-звичайно важливої галузі — захисту українців од вогню та інших катаклізмів.

Не отримавши жодної відповіді на свої звернення від головного пожежника країни, черкасці вирішили дати розголос ситуації, що склалася в їхньому управлінні. Насамперед звернулися по підтримку до всенародної газети «Сільські вісті». Крім того, готується звернення до міністра внутрішніх справ Монастирського, СБУ, Кабінету міністрів, Генпрокуратури. Вогнеборці вірять, що їхній голос почує і Президент України.

З повагою

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове