Архів
Вівторок,
27 вересня 2022 року

№ 35 (19979)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаПост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Калейдоскоп перемог

Микола МОТОРНИЙ.

Студентський спорт. У турецькому Самсуні відбувся Кубок світу серед студентів з єдиноборств. Наша збірна здобула 4 золоті, 4 срібні та 5 бронзових медалей. Серед переможців два представники регіону, де велися бойові дії, — студентка Сумського державного університету Ярина Федорченко та студент навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету Олексій Галака.

Стронгмен. У Севільї (Іспанія) завершилася континентальна першість. Наші богатирі вибороли два «золота», два «срібла» і «бронзу». У ваговій категорії до 110 кг перше місце посів Віталій Герасимов, а Юрій Огоновський став другим. В окремих видах змагань «золото» у Дениса Дубровського, «срібло» в Олександра Лашина, бронзова нагорода у Сергія Конюшка. За підсумками змагань, збірна України посіла перше місце у загальнокомандному заліку.

Стронгмен ( від англійського strong — сильний і man — людина) — це вид спорту, в якому спортсмени (стронгмени) демонструють фізичну силу, виконуючи різноманітні силові вправи. Наприклад «силову прогулянку» (атлет повинен пронести два спеціальні снаряди вагою від 100 до 175 кг визначеним маршрутом), «утримання» (стронгмен стоїть, витягнувши руки в боки на рівні плечей, і тримає рукоятки, приєднані ланцюгами до «снарядів» (наприклад автомобілів), розташованих на похилій в інший бік від спортсмена поверхні), «коромисло» (атлет повинен якнайшвидше пронести дистанцією 30 метрів снаряд у вигляді коромисла вагою до 360 кг) тощо. Найвідоміший український стронгмен Василь Вірастюк — володар титулів «Найсильніша людина України» (2000, 2001, 2002, 2003, 2005) і «Найсильніша людина світу» (2004), член збірної України, яка виборола титул «Найсильніша нація світу» у 2003 та 2004 роках.

Волейбол. 18-річні Дар’я Романюк та Єва Сердюк виграли молодіжний чемпіонат світу з пляжного волейболу серед спортсменів до 19 років (U-19), що відбувся в турецькому місті Дікілі.

У фіналі змагань наші дівчата із рахунком 2:0 (21:17, 21:18) перемогли представниць США. За весь турнір український дует не програв суперницям жодної партії.

Нагадаємо, що в грудні минулого року інший український дует Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко вперше за історію України виграли «золото» чемпіонату світу (U-21) у Таїланді.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Герої вже вдома!
Читати
Акциз на пальне відновлено
Читати
Електрики наразі вистачає
Читати
Свій завод боєприпасів
Читати
Стоять осторонь
Читати
Як здобути додаткову професію
Читати
Нові політв’язні путінського режиму
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове