Архів
Вівторок,
27 вересня 2022 року

№ 35 (19979)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаПост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олексій Мельник, аналітик Центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова.

Рішення путіна про часткову мобілізацію є черговою демонстрацією серйозних проблем, що виникли у російській армії із комплектуванням особового складу. Якщо росіяни підуть, як ті барани на заклання (все ж таки тих 300 тисяч наберуть, хай і не відразу), можливі два варіанти. Або їх відразу будуть кидати як живе м’ясо на лінію фронту, або мінімально, місяць-два, даватимуть на підготовку. Якщо реалізується другий підхід, то тоді це слід розглядати як серйозну загрозу, котра через такий період часу з’явиться для України. Тобто у наших військових є місяць-два для того, щоб якомога далі просунутись і зустріти ці резерви на фронті, який матиме меншу протяжність, ніж зараз.

У російських військкоматів є можливість примусово залучати тих офіцерів, які звільнились у запас не так давно. Якщо вони не хотіли йти добровільно, то тепер їх візьмуть примусово. Тобто проблема молодших командирів, котрі керуватимуть «стадом баранів», вирішується, але, знову ж таки, частково.

Щодо озброєнь. Резерви, які були в росії, до певної міри виснажені, а промислові потужності чи можливості закуповувати озброєння в інших країн обмежені. А просто мобілізацією змусити військові заводи випускати в рази більше продукції навряд чи вийде у такий короткий термін.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Герої вже вдома!
Читати
Акциз на пальне відновлено
Читати
Електрики наразі вистачає
Читати
Свій завод боєприпасів
Читати
Стоять осторонь
Читати
Як здобути додаткову професію
Читати
Нові політв’язні путінського режиму
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове