Архів
Вівторок,
27 вересня 2022 року

№ 35 (19979)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаПост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

М’ятна вода

Галина СИТНИК, терапевт.

Часто м’яту для аромату додають у чай, нею також прикрашають десерти. Разом із цим експерти стверджують, що основна перевага рослини не в освіжному смаку, а в корисних речовинах.

М’ЯТА має потужні антиоксидантні властивості, які допомагають запобігти активності вільних радикалів, що ушкоджують клітини, негативно впливаючи на імунітет. Рослина також справляє протизапальну дію.

Оскільки м’ята стимулює травні ферменти, то в організмі краще засвоюються поживні речовини. Це позитивно позначається на масі тіла. Однак важливішим є те, що подібна її властивість допомагає контролювати рівень цукру в крові. Крім того, ароматна рослина виводить токсини з організму.

Користь від м’яти можна отримати, додаючи її в чай та вживаючи м’ятну воду. Щоб приготувати її, додати кілька листків рослини у воду та залишити на ніч. Для підсилення користі можна взяти трохи лимона або лайма. Пити напій корисно вранці відразу після пробудження або вдень між прийомами їжі.

Зважаючи на те, що м’ята має властивість розслаблювати, вона особливо корисна під час нервового збудження. А ось чоловікам, у яких виникають проблеми з потенцією, захоплюватися нею не варто. Це ж стосується й гіпотоніків. Обережними також потрібно бути людям із підвищеною секрецією шлункового соку. М’ята протипоказана вагітним.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове