Архів
Вівторок,
20 вересня 2022 року

№ 34 (19978)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • Кримінал

Красти як дихати

Катерина ЗВОНАРЕНКО.

САМЕ так живуть ділки, які використовують гірку для українців воєнну агресію, як благодатний ґрунт для наживи. Мерзенним промислом нечисті на руку особи займаються по всій Україні.

На Черкащині повідомлено про підозру 44-річній жительці міста Золотоноша, яка вчинила дві крадіжки. Спершу на її шляху трапився чоловік, який не надто пильнував свій телефон, відтак він швидко опинився в руках спритної зловмисниці. Легкої здобичі їй видалося замало, і вона того ж дня замахнулася на золотий ланцюжок із кулоном, який зірвала з шиї жінки. Правоохоронці затримали злодійку, викрадені речі були виявлені в час обшуку за місцем її проживання. Жінці повідомили, що крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі терміном від п’яти до восьми років; а за грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, можна провести за ґратами від семи до 10 років.

На Хмельниччині за обвинуваченням Шепетівської окружної прокуратури суд визнав винним неодноразово судимого жителя міста Херсон у крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах. Цей 25-річний фігурант вирізняється особливим цинізмом — обікрав біженців. Поселившись на ніч у соціальному притулку в Славуті, де ночували вимушено переміщені особи, він досвідченим шахрайським оком намітив свою жертву, а викрасти її сумку з грішми було, як то кажуть, справою умілих рук. Здійснивши оборудку, поквапився залишити межі області. Потерпіла жінка, яка приїхала з Донецької області, повідомила, що в сумці були заощадження всієї її сім’ї у сумі понад 750 тисяч гривень. «Гастролера» зупинили на блокпосту в селищі Летичів. Викрадені кошти у нього вилучили та повернули власниці. Вироком Славутського міськрайонного суду крадія засуджено до семи років шести місяців позбавлення волі.

Нікуди не зник у важку воєнну пору і традиційний шахрайський промисел, коли кілька спритних жіночок «ворожать» обраній жертві, щоб видурити її статки. Троє таких, прибувши до Калуського району на Івано-Франківщині з Волині, зайшли на подвір’я пенсіонера і почали свій «обряд». Одна із зайд запропонувала йому поворожити на руці, чоловік відмовився та попросив залишити приватну територію. Але так просто відкараскатися від непроханих гостей господарю не вдалося, меткі шахрайки проникли до спальної кімнати та викрали звідти іноземну валюту й золоті прикраси, завдавши господарям матеріальних збитків на понад 467 тисяч гривень. Правоохоронці затримали зловмисниць наступного дня у Львівській області. Їм повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід — взяття під варту за фактом крадіжки в умовах воєнного стану.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зміцнення обороноздатності у пріоритеті
Читати
Здобуватимуть вищу освіту
Читати
Мобілізація жінок: що відомо
Читати
Кількість виїздів — необмежена
Читати
Уже вдома
Читати
Торговий дефіцит скорочується
Читати
У майбутнє з надією
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове