Архів
Вівторок,
20 вересня 2022 року

№ 34 (19978)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Театр абсурду

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Днями сесія Кам’янської міськради, що на Дніпропетровщині, ухвалила «історичне» рішення щодо бронзового погруддя багаторічного генсека комуністичної партії та земляка Леоніда Брежнєва, що стоїть на площі Визволення.

СВОГО ЧАСУ, 2016-го міськрада своїм рішенням назвала місце розташування погруддя музеєм просто неба «Міфи та реалії радянської доби», в якому був єдиний експонат — бронзовий бюст. А нещодавно секретар міської ради Олександр Залевський доповів депутатам, що музеєм він бути не може, оскільки не фінансується, не має наукових працівників, екскурсоводів і звітів про відвідувачів. Тому виникла колізія: з одного боку, бюст діячу радянської доби підпадає під закон про декомунізацію, а з іншого — він увійшов до переліку пам’яток історії та культури, що оберігаються законом.

Тож розумні голови придумали таке: надати музею просто неба, точніше кажучи, погруддю статус МАФа. Коли хтось із будь-якої причини спробує дорікнути, що, мовляв, міськрада не виконує закону про декомунізацію, то можна пояснити — це не погруддя відомого уродженця Дніпродзержинська, а мала архітектурна форма. Ось і рішення про це! Не вірте, мовляв, очам своїм...

Ох і здивувався б генсек тепер, якби дізнався, що став МАФом. Навіть слово таке йому геть не відоме.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зміцнення обороноздатності у пріоритеті
Читати
Здобуватимуть вищу освіту
Читати
Мобілізація жінок: що відомо
Читати
Кількість виїздів — необмежена
Читати
Уже вдома
Читати
Торговий дефіцит скорочується
Читати
У майбутнє з надією
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове