Архів
Вівторок,
20 вересня 2022 року

№ 34 (19978)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО.
Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Нескорений острів Зміїний

Весь світ нині знає про подвиг нескорених захисників Зміїного — невеличкого острова у Чорному морі, що належить Україні та визначає її територіальні води. Звідси до Одеси всього 120 км. Рашисти брали цей острів в облогу, атакували ракетами, але так і не змогли закріпитися на ньому. Сьогодні над Зміїним майорить наш синьо-жовтий стяг, а варту на ньому несуть мужні українські прикордонники…

По горизонталі. 3. Орган зору. 5. Усталена в суспільстві заборона певних дій, учинків, слів тощо. 10. Бойова броньована машина для перевезення піхоти на поле бою і для розвідки. 12. Старовинна золота монета в країнах Близького Сходу, грошова одиниця сучасних Іраку, Ірану, Тунісу. 13. Штат на півдні США, який вважається батьківщиною ковбоїв. 14. Фахівець, який відновлює антикварні речі – картини, ікони, меблі тощо. 17. Розчин, яким покривають поверхню будівель і внутрішніх приміщень. 18. Документ про успішне закінчення вищого навчального закладу. 19. Короткий задертий догори ніс. 21. Пристрій для утримання на місці суден і плавучих маяків.

По вертикалі. 1. Масштабне зображення поверхні Землі. 2. Великий дикий волохатий ссавець родини бикових. 4. Прохід усередині будинку, який веде від вхідних дверей до всіх кімнат 6. Тропічна рослина, що дає великі овальної форми запашні плоди. 7. Невеличка занавіска. 8. Лікування людини від неврозів та депресій. 9. Вищий музичний навчальний заклад. 11. Найпівденніший материк. 15. Фільм-бойовик – із бійками, автомобільними переслідуваннями, стріляниною, вибухами тощо. 16. Робітник трубного виробництва. 20. Математична стала величина: умовне позначення літерою грецького алфавіту відношення довжини кола до довжини його діаметра.

Версія для друку          До списку статтей

Загадка

Що воно таке на полі бою: у сталевій сорочці гусениці дві повзуть, вежу з гармати несуть?

 

Перевір свою увагу

Знайди 17 розбіжностей між малюнками

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове