Архів
Вівторок,
20 вересня 2022 року

№ 34 (19978)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО.
Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Відповідає «Соняшник»

Чи правда, що з’явився конструктор LEGO, присвячений українським воїнам-захисникам?

Так, українці-захисники Азовсталі стали героями нових фігурок LEGO. Перші знімки опублікував Ендрю Бікрафт, засновник компанії The Brothers Brick, яка співпрацює з LEGO та відома створенням історично достовірних наборів конструкторів на військову тематику. «Азов, морська піхота, Національна гвардія, прикордонники, добровольці територіальної оборони та інші захисники Азовсталі, які протрималися в Маріуполі майже 3 місяці, підтримали армію та допомогли виграти битву за Київ. Пам’ятай Азовсталь», — так сказав Ендрю Бікрафт.

Загалом у колекції більше двох десятків фігурок. Відомо, що прообразами трьох із них стали вже легендарні Денис Прокопенко («Редіс», командир полку «Азов»), Богдан Кротевич («Тавр», начальник штабу полку) та Святослав Паламар («Калина», заступник командира полку). У наборі є LEGO-версія українського льотчика — легендарного «Привида Києва». Є й українські жінки-військові — парамедички, прообразами яких стали Анна Архипова, Аліна Михайлова і Катерина Галушка. Також одна з фігурок стала прообразом військового журналіста Іллі Пономаренка…

Поки що ці фігурки не є офіційною продукцією LEGO, тож їх не можна вільно купити. Тим часом перші експериментальні набори конструктора, який має започаткувати велику серію «LEGO — українські герої», Бікрафт уже пообіцяв відправити сім’ям героїв в Україну та на благодійні аукціони.

Версія для друку          До списку статтей

Загадка

Що воно таке на полі бою: у сталевій сорочці гусениці дві повзуть, вежу з гармати несуть?

 

Перевір свою увагу

Знайди 17 розбіжностей між малюнками

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове