Архів
Вівторок,
13 вересня 2022 року

№ 33 (19977)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Кримінал

Данина з людського горя

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

ВІЙНА для хабарників стала «золотим» часом задля власного збагачення. У Запоріжжі поліцейські затримали учасників корупційної схеми, що стосувалася виїзду громадян на тимчасово непідконтрольну територію. Встановлено причетних осіб, серед яких посадовці органів виконавчої влади та цивільні особи, котрі виконували роль посередників. Фігуранти за гроші влаштовували швидке проходження фільтраційних заходів, вносили осіб, транспортні засоби до відповідних списків для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію України. А таких людей чимало: їдуть забрати батьків, родичів, забуті документи, везуть життєво необхідні ліки тощо. Водночас серед охочих виїхати могли бути й диверсанти.

Гроші корупціонери вимагали чималенькі: за місце у списку з кожної особи люди платили від 500 до 1500 доларів США, а за транспортний засіб — від 700 доларів США.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя, які розслідували справу, на території фільтраційного центру затримали двох посередників, у яких вилучили 13 200 доларів США та 50 тисяч гривень, отриманих лише одного дня від 12 осіб. Частину коштів затримані повинні були передати посадовим особам.

Проводяться подальші заходи для збору доказів та притягнення до відповідальності усіх причетних осіб.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергетичний терор нас не зламає
Читати
Перейшли «екватор» жнив
Читати
ВВП продовжує падати
Читати
Мінімалку не підвищуватимуть
Читати
Готуються до зими
Читати
Трубопровід з... олією
Читати
Збитки непоправні
Читати
Скористалися позиками
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове