Архів
Вівторок,
13 вересня 2022 року

№ 33 (19977)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Сергій, Давид і «Байрактар»

Марія КРАМАР.

ШЛЯХЕТНА справа, яку робиш від душі, не чекаючи подяки, завжди винагороджується. У цьому переконалися двоє хлопчиків із Луцька. Малі волиняни Сергій Заяць та Давид Щегельський, разом із дорослими пристрасно прагнучи Перемоги, взялися їм допомогти. Так, у черешневий сезон Сергій примітив у дідусевому саду густо обліплені соковитими плодами дерева, і хлопці вирішили, що, спродавши черешні, зможуть додати й свої гроші Сергію Притулі, який збирав на «Байрактар».

Невдовзі людей привабили дзвінкі хлоп’ячі голоси: «Купуйте солодкі, як мед, черешні!». Дізнавшись про дитячу мету, покупці за годину розкупили усі 25 кілограмів черешень. Так школярі виручили понад тисячу гривень.

Патріотичний порух Сергія і Давида не залишився непоміченим на батьківщині славетного безпілотника. Представники підприємства «Baykar», побачивши сюжет про них у новинах, запросили хлопчиків із мамами на відпочинок до Туреччини коштом компанії.

У таборі разом із волинянами відпочивало ще 140 українських дітей. Давид та Сергій захоплювалися турецькими краєвидами і мали організоване дозвілля. Та найбільше, кажуть хлопці, їм запам’яталася екскурсія на завод, де виготовляють той самий безпілотник, на який вони допомагали збирати гроші. Їм показали масштабне виробництво, розповіли, як народжується розумна машина і що у нової моделі безпілотного винищувача буде потужне серце — український двигун. Вражень було море. На заводі хлопцям подарували пазли у вигляді «Байрактара». На довгі роки запам’ятається й зустріч із генеральним директором підприємства «Baykar» Халюком Байрактаром (на фото).

Повернувшись з Туреччини, Сергій прийшов у гості до дідуся, в якого разом із Давидом рвали черешні на продаж, і з великим захопленням розповів про їхню подорож, подякувавши за допомогу.

Є про що розповісти і шкільним друзям — хлопчики навчаються у ліцеях №14 та №27 міста Луцьк і після канікул повернулися до занять. Не кожному пощастило так провести літо!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергетичний терор нас не зламає
Читати
Перейшли «екватор» жнив
Читати
ВВП продовжує падати
Читати
Мінімалку не підвищуватимуть
Читати
Готуються до зими
Читати
Трубопровід з... олією
Читати
Збитки непоправні
Читати
Скористалися позиками
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове