Архів
Вівторок,
13 вересня 2022 року

№ 33 (19977)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Самоврядування

Депутате, здай мандат!

Віталій НАЗАРЕНКО.

Керівництво Комарівської ОТГ на Чернігівщині нещодавно закрило дві школи в селах Сидорівка та Ховми. Підтримали таке рішення більшість місцевих депутатів. Натомість жителі громади категорично з цим не згодні і, обурені діями обранців, розпочали процедуру дострокового припинення їхніх повноважень.

ЛЮДИ скликали збори, на яких вирішували питання щодо двох депутатів — Ніни Пісні та Миколи Пирковського. І якщо з першою процедура більш-менш проста, адже вона пройшла у сільраду як самовисуванець, то стосовно другого потрібне рішення партії «Рідний дім», від якої він балотувався. За пропозицію про відкликання Ніни Пісні та звернення до політсили щодо Миколи Пирковсього проголосувала абсолютна більшість присутніх селян. Самі ж депутати на збори не з’явились. А депутатка ще й письмово повідомила поліцію про нібито незаконний масовий захід. Правоохоронці, які прибули на зібрання, порушень не виявили.

Ось як прокоментував подію один з її ініціаторів, депутат Ніжинської райради Микола Шкарупа: «За результатами зборів виборці дали старт відкликанню двох депутатів. Можу констатувати таке: несправедливість, некомунікативність і нехтування громадською думкою, неповага керівника села і підконтрольної йому сільради до людей об’єднало їх у бажанні відкликати своїх обранців. Хочу наперед застерегти голову та членів тервиборч­кому, які зобов’язані сумлінно виконувати свої обов’язки згідно із законом: після інциденту з поліцією на зборах можливий тиск і на них. Тому ініціативна група докладе всіх зусиль для забезпечення прозорості роботи комісії, в разі необхідності триматиме зв’я­зок із Центрвиборчкомом. Будемо сподіватися на закономірне завершення процедури відкликання депутатів за народною ініціативою».

Жителі Сидорівки та Ховмів сподіваються на розуміння з боку політичної сили, яка висунула депутатом Миколу Пирковського. Партії, які дійсно з народом не тільки на словах, повинні зважати на думку виборців.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергетичний терор нас не зламає
Читати
Перейшли «екватор» жнив
Читати
ВВП продовжує падати
Читати
Мінімалку не підвищуватимуть
Читати
Готуються до зими
Читати
Трубопровід з... олією
Читати
Збитки непоправні
Читати
Скористалися позиками
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове