Архів
Вівторок,
13 вересня 2022 року

№ 33 (19977)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Не проживаєш – не платиш

Підготувала
Марина ТІШКОВА.

На час дії режиму воєнного стану уряд запровадив певні послаблення в частині оплати комунальних послуг. Які саме й на кого вони поширюються, з’ясовуємо далі.

ЗМІНИ були встановлені 24 лютого постановою №206, коли почалася війна і було очевидно, що українці наразяться на численні труднощі, зокрема фінансові. Згідно з документом, заборонено стягувати штрафи, пеню, інфляційні нарахування, проценти на заборгованість населення за комірне, як і припиняти надання послуг через несплату за них.

Крім того, кілька категорій населення звільнено від «комунальних» обов’язків. Насамперед це люди, які втратили житло внаслідок бойових дій. Проте слід усе належно оформити: подати до правоохоронних органів заяву про скоєння росією злочину, через що було зруйноване помешкання, і звернутися до комунальних служб.

Не повинні платити комірне за полишене житло і внутрішньо переміщені особи та люди, які евакуювалися за кордон. За наявності лічильників справа проста — показники на них не змінюються. Якщо ж помешкання не обладнане приладами обліку, то потрібно підтвердити факт відсутності за місцем проживання: надати довідку про набуття статусу внутрішньо переміщеної особи, документи, що засвідчують перебування на військовій службі, тривале лікування, перетин кордону тощо. Комунальне «послаблення» діє за умови відсутності домовласника впродовж не менш ніж 30 календарних днів.

Українцям, які не належать до вищезазначених категорій, але мають труднощі з оплатою компослуг, треба, як і в мирні часи, оформлювати субсидію. Втім, на цей вид допомоги від держави можуть претендувати не всі. Решті громадян радять звертатися до управлінь комунальних господарств за місцем проживання і просити про відтермінування, розстрочку через поганий фінансовий стан, втрату роботи чи інші причини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергетичний терор нас не зламає
Читати
Перейшли «екватор» жнив
Читати
ВВП продовжує падати
Читати
Мінімалку не підвищуватимуть
Читати
Готуються до зими
Читати
Трубопровід з... олією
Читати
Збитки непоправні
Читати
Скористалися позиками
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове