Архів
Вівторок,
13 вересня 2022 року

№ 33 (19977)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Допоки скаржитимуться передплатники?

Микола ЮРЧИШИН.

НЕ ХОТІЛОСЯ б цього, але, на жаль, з дня на день зростає потік листів та телефонних дзвінків од передплатників «СВ» стосовно недобросовісного ставлення до своїх обов’язків деяких поштових працівників, особливо із так званого пересувного відділення зв’язку (ПВЗ).

Ось два тривожні сигнали з Полтавщини. «Я, житель села Біляни Кременчуцького, а донедавна Семенівського району, Іван Миколайович Роговенко передплачую «Сільські вісті» понад 45 років. І доставляли їх у наше село регулярно, коли завідувачкою пошти працювала Катерина Михайлівна Дериб, а листоношею — Віра Григорівна Мусієнко. Кілька місяців тому їх безпідставно скоротили, а натомість створили ПВЗ, працівники якого і не думають добросовісно виконувати свої обов’язки. Останній номер «Селяночки» я одержав за 16 серпня. «А де ж решта?» — запитав у новоспеченої листоноші з пересувної пошти. «А це питання не до мене, — іронічно посміхаючись, відповіла вона. — Що нам дали, те вам і привезли». Тому прохання від імені моїх односельців до гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського: відкладіть свої «вельми важливі справи», поверніться обличчям до людей і розпорядіться, аби повернули нам Катерину Дериб та Віру Мусієнко, котрі справді були на своєму місці. Жодного нарікання не чулося від передплатників на їхню адресу».

Скаржиться на роботу так званої пересувної пошти Лідія Миколаївна Дідик із Теплівки Лубенського району. У серпні вона отримала лише один номер нашої газети за 2-ге число. Хотіла запитати за решту номерів у працівників ПВЗ, але ті й говорити з жінкою не схотіли. «Звідки така байдужість? — запитує Л. Дідик у керівництва поштового відомства. — Виходить, за моє жито мене ж і бито».

Неприємні листи надійшли і з Черкащини. Ще наприкінці липня мешканець Рацевого Чигиринського району Микола Григорович Наливайко хотів передплатити «Сільські вісті» на чотири місяці — з вересня до кінця року за індексом 61019. Але йому відмовили. Сказали, що в комп’ютері такої газети нема. Пішов днями чоловік передплатити «Селяночку» на три місяці. Й знову дістав відмову. Ви чуєте, пане Смілянський, що коять ваші підлеглі?

У Валентини Михайлівни Колодяжної із Лесьок Черкаського району інші проблеми. Їй доставляють «Сільські вісті» на 10-12-й день після їх виходу, хоча донедавна вони надходили регулярно.

Панує безлад у деяких поштовиків Київщини. Не добирає слів на адресу місцевих зв’язківців Анатолій Петрович Бондаренко із Пролісків Бориспільського району. Ще у червні передплатив він «СВ» на друге півріччя нинішнього року, одержав квитанцію. А через кілька днів раптом приходить листоноша і просить написати заяву, щоб йому повернули гроші за передплату. Бо, мовляв, газета «Сільські вісті» припинила своє існування. «З гіркотою я написав ту злощасну заяву, мені вмить повернули гроші, — зателефонував кореспондентові «СВ» А. Бондаренко. — Але незабаром з’ясувалося, що моя улюблена «Селяночка» виходить. На пошті почали виправдовуватися. Мовляв, вони переплутали з іншим виданням. А що мені з того, коли я залишився без газети, яку передплачував не просто роки, а десятиліття! Я, звичайно, заново передплачу «СВ» до кінця року. Проте хто мені заплатить за заподіяну моральну шкоду? Я ж втратив цілих два місяці!»

Обурюється Людмила Володимирівна Судинович зі Зрайків Білоцерківського району: «Чому я досі не одержала 30-го та 31-го номерів «Сільських вістей» за 23-тє та відповідно 30 серпня? Що це за безлад такий на пересувній пошті?»

Не може заспокоїтися після розмови з поштовиками наш давній передплатник, людина з інвалідністю ІІ групи Віталій Петрович Шпильчин із Матіясового Миколаївського району Миколаївщини. За серпень він не одержав жодного номера. Телефонував щодо цього на гарячу лінію Укрпошти, бо сам через тяжку недугу не в змозі йти до центру села, де розвантажує ПВЗ газети. А з гарячої лінії йому повідомили коротко: «Шукайте сусіда, аби забирав вам газети». «Так навіщо тоді Укрпошта здирає з мене гроші за доставку, а своїх прямих обов’язків не виконує?» —резонно запитує В. Шпильчин.

Виставляє свої претензії до працівників 74-го поштового відділення зв’язку Одеси Олексій Ілліч Домбровський, що проживає на вулиці Філатова. Людина він неходяча, і для нього, багаторічного передплатника «СВ», дорогий кожен їх номер. Тому й бідкається дідусь: чому йому досі не доставили 29-го номера «Селяночки» за 16 серпня?

У дивній ситуації опинився багаторічний шанувальник «СВ» із Курилівки Конотопського району Сумщини Михайло Дмитрович Коновалов. Кілька тижнів тому, нарікає чоловік, йому не доставили нашої газети за 16 серпня. Про це йшлось у матеріалі «Знущання з передплатників», опублікованому в «Сільських вістях» 30 серпня. Після виступу газети йому таки доставили вказаний номер, а решту… «заморозили», натомість стали носити іншу газету. «Навіщо мені читати те видання, яке я не хочу і не передплачував? — слушно запитує М. Коновалов. — Що це за вигадки такі горе-зв’язківців?»

Ми вимагаємо від керівництва центрального поштового відомства навести врешті-решт лад у своєму домі. Невже ви не зацікавлені, щоб на вас більше не скаржилися люди?

Версія для друку          До списку статтей

Пошук

ПРОШУ всіх небайдужих людей допомогти розшукати доньку Софію Олегівну Самко, 28.08.2014 року народження. Дівчинка проживала разом із матір’ю Вікторією Сергіївною Самко в місті Макіївка Донецької області на вулиці Пирогова, 103.

Востаннє рідні виходили на зв’язок 24 лютого 2022 року. Хто має будь-яку інформацію, повідомте, будь ласка, у поліцію або зателефонуйте за номером (097)-937-63-21 до Олега Васильовича Самка.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове