Архів
Вівторок,
6 вересня 2022 року

№ 32 (19976)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

Воїнам для Перемоги

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

Фото автора.

ОСЬ у пишному дендрарії, серед квітів і вазонів, у вишиваній блузці із сонячним капелюшком на голові усміхнена Олена Грабас. Привезла свої пахучі скарби — жоржини, гладіолуси, лілії, іриси, вазони кактусів, їх підвиди — сукуленти з Шабельні. За фахом вона технолог хлібопекарного виробництва, та вже 30 літ опікується квітникарством. Чверть гектара площі займають квіти, розташовані 15 рядами в її господі. А ще — теплиці, винесені з весни на подвір’я вазони...

Олена народилася у селі на Хмельниччині. Любов до розкішного буйноцвіття змалечку прищепила їй бабуся Просина, з якою внучка і сіяла квітки, і садила. А нині і квітів, і вазонів Олена хоче продати якнайбільше. А вилучені кошти, звісно, підуть на потреби Збройних сил України.

Неподалік квітникарки — Регіна Басовська з Липників. У руках тримає ляльку-мотанку, так звану мандрівницю, яку дарують на щастя й удачу тим, хто вирушає в дорогу. За фахом пані Регіна бібліотекар. На дозвіллі займається не лише ляльками — виготовляє бісер, вишиває. І частенько організовує майстер-класи з дітьми-школярами.

Серед ярмаркового гурту виділялися й молоденькі музиканти — Володимир Басай із Потелича на баяні та Роман Дева з Липників на гітарі...

Забігаючи наперед, скажемо, що ярмарок того дня зібрав 175 тисяч гривень на потреби Українського війська. А опікувалася цим благодійним заходом Громадська організація «Гуманітарний фронт» на чолі з головою Анатолієм Ревуцьким, яка діє у Раві-Руській.

Були на ярмарку неперевершені українські страви, випічка, солоденькі смаколики. Декоративні свічки та різні види меду представили Волицький, Річківський, Потелицький, Забірський, Новокам’янський та Дев’ятирський старостинські округи, Липницький, Потелицький та Новокам’янський заклади загальної середньої освіти, дитячий будинок сімейного типу «Писанка» с. Потелича, Рава-Руська міська лікарня, Рава-Руський ліцей та держпідприємство «Рава-Руське лісове господарство».

Лісівники пропонували присутнім розмаїті саджанці лісгоспу із закритою кореневою системою, а самі видивляли і квіти для дружин, і солодощі для дітей.

Працював не покладаючи рук неймовірний перукар, чільний член ГО «Гуманітарний фронт» Володимир Сухенко. Під керівництвом Любові Товарянської відбувався майстер-клас із витинання маленьких ангеликів для військовиків, тут також була слушна нагода взяти участь у формуванні ляльки-мотанки (керувала процесом начальник відділу культури Наталія Чорній), які, як обереги, усі передадуть незламним захисникам.

На ярмарку виступали учасники художньої самодіяльності, талановита молодь. Написано картину «Все буде Україна», де вказані чіткі кордони українських земель, що їх нині захищають і визволяють наші воїни.

Того дня збирали кошти на ярмарку для воїнів не лише люди, а й поні, який верховою їздою терпеливо розважав діточок...

Щиро подякувавши усім учасникам благодійного ярмарку, ініціатор створення ГО «Гуманітарний фронт» — директор Рава-Руського лісгоспу Антон Косовський повідомив, що зібрані кошти підуть на потреби воїнів трьох бригад Українського війська, які патронує їхня організація. Одні отримають дрон і тепловізори, другі — прилади нічного бачення, треті — сухпайки, медикаменти...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Потенціал є
Читати
Перші удостоєні найвищої честі
Читати
Буде прохолодно
Читати
Головний закон воєнного стану
Читати
Не лякають ні обстріли, ні бойові дії
Читати
Підозрюють у розкраданні
Читати
Прогноз невеселий
Читати
Працюють в окупації
Читати
Відновлення триває
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове