Архів
Вівторок,
6 вересня 2022 року

№ 32 (19976)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  Версія для друку          На головну

Це не кавуни на камеру їсти

Ганна Кліковка.

Запорізька область.

Опалювальний сезон у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області — на межі зриву. Про це повідомив мер міста Іван Федоров.

ПОСАДОВЕЦЬ наголосив, що 95 відсотків опалення в Мелітополі є газовим. Блакитного палива в місті катма вже понад три тижні, полагодити систему газопостачання і вчасно розпочати опалювальний сезон окупаційна влада не встигне. У місцевих проросійських ЗМІ анонсується будівництво нового газогону, однак сумнівно, що його можна прокласти і ввести в експлуатацію за два місяці.

Це просто чергова локшина на вуха містян, перед якими окупанти вже готові й «яблучко» танцювати, аби ті бодай якось пристали на їхню сторону. Проте реалії «танцюють» зовсім інше. Мелітопольці спостерігають за тим, як панікує псевдогубернатор Балицький: він кинувся до своїх кремлівських кураторів, випрошуючи в них модульні котельні, що працюють на твердому паливі. Однак перелаштувати місто з газового на твердопаливне опалення — це справа не кількох місяців, і встигнути до холодів практично нема шансів.

Так само, пишуть місцеві ЗМІ, цей «правитель» начебто збирається опалювати села, приватні оселі, присягаючись, що всіх, хто потребує, забезпечить вугіллям. Проте люди вже пересвідчились у брехні новоспечених «поводирів» і знають ціну їхнім обітницям. Хоча б із того, як гарантували обдарувати електроплитами всіх, хто залишився без газу, відтак обмежились лише пільговиками. Так само, ймовірно, і вугілля роздаватимуть: задля звітів кураторам і для пропагандистських сюжетів. Щоб у рашці бачили, як буцімто тепло в Мелітополі та які щасливі його мешканці.

«Відповідати на запитання місцевих людей — це не кавуни на камеру смакувати», — влучно підмітили журналісти місцевого ресурсу, інформуючи про зустріч жителів села Чорноземне Якимівського району із псевдоочільником місцевої влади Максимом Зубарєвим. Люди жорстко поставили перед ним питання, що їм болить, — як новоявлена влада збирається розв’язувати проблему з вугіллям. Адже нинішня ціна — 13 тисяч гривень за тонну — просто недосяжна для селян. Однак той продовжував верзти нісенітниці про ремонт доріг, російське громадянство, комунальні тарифи і референдум.

Йдемо до осені з пересторогою, що вона, як і наступна зима, буде нелегкою. Проте ми подолаємо й ці холоди, і безумство ворога, який скаженіє від стійкості та мужності українців. У нас є свята мета — очистити землю від рашистів, влаштовувати наше життя щасливо, тепло, з вірою у прийдешнє.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Потенціал є
Читати
Перші удостоєні найвищої честі
Читати
Буде прохолодно
Читати
Головний закон воєнного стану
Читати
Не лякають ні обстріли, ні бойові дії
Читати
Підозрюють у розкраданні
Читати
Прогноз невеселий
Читати
Працюють в окупації
Читати
Відновлення триває
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове