Архів
Вівторок,
23 серпня 2022 року

№ 30 (19974)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • Думки вголос

Мусимо привчити владу говорити правду

Юрій БУТУСОВ.

censor.net.

Президент Зеленський в інтерв’ю американському виданню «Вашингтон пост» визнав, що брехав українському народу і свідомо не повідомляв про неминучу війну попри попередження НАТО.

ОСЬ його цитата: «Ви не можете просто сказати мені: «Слухай, ти маєш почати готувати людей зараз і сказати їм, що вони повинні відкладати гроші, запасатися їжею». Далі Зеленський говорить: «Якби ми так сказали — а цього хотіли деякі люди, яких я не називатиму, — то я втрачав би 7 мільярдів доларів на місяць з жовтня минулого року, а в момент, коли росіяни напали б, вони взяли б нас за три дні. …Загалом наше внутрішнє почуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають із країни. Хоч би як цинічно це звучало, але саме ці люди зупинили все».

Які висновки з цих слів Глави держави?

1. Зеленський був докладно поінформований про неминучість війни з боку Росії, але не вжив заходів, які передбачаються на випадок ворожого вторгнення.

2. Президент брехав, що ніякого вторгнення не буде, а будуть шашлики і травневі свята. Таким чином, Президент дезорганізував самостійну підготовку громадян до оборони країни або до евакуації мирних жителів, наслідком чого стали численні жертви громадян України.

3. Зеленський заявив, що планова підготовка до війни могла б спричинити хаос. Тобто готуватися до війни — це хаос, а не готуватися — це добра підготовка. Хаос стався саме через відсутність підготовки: забиті шляхи, відчай та десятки тисяч жертв виникли якраз унаслідок відсутності попередження від держави та системної підготовки до евакуації.

4. Брехня, що росіян нібито зупинили ті українці, які в разі попередження втекли б із країни. Адже вторгнення було зупинене Українською армією, а не добровольцями. Останніх було з першого дня більше, ніж зброї, і десятки тисяч українців не мали можливості йти в бій виключно через її відсутність. Ті, хто не хотів воювати, без проблем втекли і ніякої ролі у зупиненні російського вторгнення не відіграли. Просто соромно за ці слова американській пресі: Президент не уявляє собі взагалі, що відбувається в країні та як саме народ встав на її захист.

Навіщо Президент Зеленський все це сказав? Очевидно, він готується до виборів і створює виправдання, чому він та проросійські діячі в його оточенні не вжили своєчасних заходів до оборони країни.

А що мав би зробити за законом Верховний Головнокомандувач, якби готував країну до війни?

1. Видати накази та забезпечити фінансування для проведення першочергових заходів із мобілізаційного розгортання та озброєння військ і резервів, без яких Генштаб та всі міністерства, структури оборони і влади не могли повноцінно діяти.

2. Провести збори військовослужбовців оперативного резерву 1-ї черги та поповнити бойові частини до штату.

3. Провести збори 25 бригад ТРО, здійснити маневри та видати зброю, підготувати людей.

4. Провести збори кадрових військовослужбовців і резервістів 10 бригад Корпусу резерву сухопутних військ.

5. Підготувати до миттєвого підриву та посилити охорону мостів на напрямках імовірного російського наступу.

6. Розгорнути війська на стратегічно важливих напрямках та організувати оборону. Ворог захопив Херсон за чотири дні, ключове місто півдня — Мелітополь росіяни захопили на другий день війни без бою, так само сталося з Бердянськом. Таким чином, війська, які направили у Маріуполь, із самого початку були приречені на бій в оточенні.

7. Виділити всі можливі кошти бюджету на закупівлю снарядів, мін та протитанкових ракетних комплексів, військової амуніції, бронежилетів, касок, безпілотників.

8. Провести розосередження та маскування всіх ключових оборонних підприємств.

9. Розосередити запаси боєприпасів, бойової техніки, що дало б змогу значно скоротити втрати від перших російських ударів.

10. Почати побудову оборонних рубежів на напрямках зосередження військ рф.

11. Підготувати транспорт і логістику для ймовірної евакуації цивільного населення, літніх людей, дітей, які в разі бойових дій нічим не допоможуть і будуть тільки ризикувати власним життям.

Це те, що влада та Президент мають робити, якщо отримують дані — війна неминуча. Попередження НАТО були важливі, аби здійснити приховане розгортання наших сил. Якби ці заходи були застосовані, то ніякі проїзди навколо Києва, Харкова, Сум, Чернігова, Херсона, Маріуполя були б неможливі, ворог із самого початку зазнав би величезних втрат без жодного шансу глибоко прорватися на будь-якому напрямку.

Наша перемога неминуча, українці будуть битися до кінця, на боці України увесь світ, але якою важкою робить брехня ціну нашої перемоги… Ми мусимо привчити владу говорити правду хоча б у тих питаннях, які стосуються життя українців.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підписано Меморандум щодо відновлення наших міст
Читати
Чергова аграрна революція. Знову «меліоративна»
Читати
З Криму дременула окупаційна влада
Читати
«Хлібний насос» качає на повну
Читати
Атомники запланували нові блоки
Читати
Комерційний газ душить цукрову галузь
Читати
Хто найбільше допомагає
Читати
Ахметов готовий фінансувати відбудову Маріуполя
Читати





23 серпня — День Державного прапора

24 серпня — День Незалежності

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове