Архів
Вівторок,
23 серпня 2022 року

№ 30 (19974)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО.
Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Байрактар

Друзі, перед вами розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат (дрон) Байрактар, який постачається з Туреччини і дуже добре зарекомендував себе у бою з російськими окупантами. Він здатний розганятися до 200 км за годину та підніматися на висоту понад 8 км. Байрактар скидає авіабомби та керовані протитанкові ракети. При цьому може протягом доби перебувати в польоті…

Кожний, хто розгадає цей хрестослів, теж влучно «поцілить» в окупантів. Наближаймо разом перемогу над ворогом!

По горизонталі. 2. Шаруватий мінерал, різновид агата. 5. Висока пальма з кільчастим стовбуром і перистим листям, яка дає плід у вигляді дуже великого горіха. 9. Геометричне тіло, обмежене десятьма гранями. 18. Виклад музичного твору для виконання оркестром або вокальним ансамблем; інструментування. 19. Те, що чекає на росію у цій війні: припинення збройного опору й здача переможцеві на певних умовах, запропонованих ним. 20. Тонко зсукана, скручена пряжа, що використовується для шиття, плетіння, вишивання, виготовлення тканин. 21. Приміщення для вправляння з влучності стрільби. 23. Рівний широкий простір, поле. 24. Відома на весь світ героїня фільму жахів «Щелепи». 25. Приміщення для просушування і зберігання зерна. 26. Як подає голос жаба?

По вертикалі. 1. Двадцять третя літера грецької абетки, яка в стародавній системі грецьких чисел має значення 700. 3. Навколоземний повітряний простір. 4. Замкнена крива, всі точки якої однаково віддалені від центра. 5. Невелика акула, що живе в Чорному морі. 6. Згуртована спільними ідеями, цілями, прагненнями група людей. 7. Тонка тріска сухого дерева. 8. Зерно для приготування плову. 9. Здібності, хист до чого-небудь, талант. 10. Це на нього посягнули рашисти, коли пішли війною на Україну. 11. Трав’яниста лікарська рослина з квітками, схожими на наперсток. 12. Він буває глухим, тупим, гострим і прямим. 13. М’яч футболіста, забитий у ворота суперника. 14. Музична нота. 15. Велика жуйна рогата тварина з довгою обвислою по боках шерстю, поширена у високогірних районах Центральної Азії. 16. Торговий центр (скорочено). 17. Шостий звук музичної гами. 22. Річковий житель із вусами ще й із клешнями, «як укусить — буде знак». 23. Ним модниці покривають для краси нігті.

Версія для друку          До списку статтей

Загадка

А що то за коні на городі: довгасті, голчасті, зеленої масті, нікого не возять, а як зірвеш, то лише солі просять.

 

Перевір свою увагу

Знайди 17 розбіжностей між малюнками

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове