Архів
Вівторок,
16 серпня 2022 року

№ 29 (19973)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Просто брак живлення

«ЛИСТОЧКИ на трояндах по периметру почали підсихати. Що це за хвороба?» — запитує читачка з Чернігівщини.

ЯКЩО на ділянці ґрунт поживний, то, найімовірніше, не вистачає вологи. Поливайте частіше. Але не перестарайтеся — зайві поливи також можуть спричинити розвиток грибкових хвороб.

Коли ж земля легка, піщана чи торф’яна, трояндам не вистачає калію. Відповідно, їх слід підживити одним із калійних добрив: сульфатом калію, калімагнезією чи комплексним добривом (1 ст. ложка на 10 л води).

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНОМУ куточку потішимо господиньок матеріалом про те, як вибрати постільну білизну. Перелічимо її види та опишемо переваги й недоліки кожного. Відома ж пристрасть української жінки до хатнього декору — фіранок, тюлю, гардин, килимів, покривал і, звичайно, наволочок, підковдр та простирадл. А комфортність речей для сну важко переоцінити, адже вони мають сприяти повноцінному відпочинкові, не викликаючи неприємних відчуттів. Хто ж із майстринь самостійно шиє постільну білизну, то візьме на замітку властивості тієї чи іншої тканини.

І — ще раз наголосимо на важливості щеплення кролів. Чому так часто зупиняємося на цій темі? Тому що чимало власників садиб, спокусившись легкістю догляду за вуханями і кормовим різноманіттям із «нічого», яке вони споживають, заводить пухнастих тварин, а потім настає гірке розчарування. Кролі мають слабкий імунітет і без вакцинації гинуть. Отже, поговоримо про профілактику хвороб і всі необхідні засоби.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове