Архів
Вівторок,
16 серпня 2022 року

№ 29 (19973)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Коли спіють помідори

ОСТАННЄ підживлення томатних кущів проводять у серпні. Найкраще для цього взяти суперфосфат у пропорції столова ложка на склянку теплої води. Після повного розчинення добриво вливають у відро води й обприскують рослини по листю віником. Після такого підживлення листя не наростає, а лише посилюється фотосинтез і прискорюється достигання плодів.

Сприяє швидшому дозріванню помідорів також дуже простий прийом — прищипування верхівки. В даному разі йдеться про середньостиглі та пізні високорослі томати. Над суцвіттям із плодами, що зав’язалися, слід залишити кілька листків, що забезпечить розвиток плодів. Водночас усе листя, котре росте під кетягами, на яких плоди червоніють, видаляють повністю. Це убезпечить рослини від розповсюдження фітофтори, яка особливо поширюється за нічних похолодань.

Помідори достигають швидше, якщо обмежити доступ до коренів поживних речовин і вологи. Для цього рослини підважують лопатою чи садовими вилами, чим підривають тонке коріння.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНОМУ куточку потішимо господиньок матеріалом про те, як вибрати постільну білизну. Перелічимо її види та опишемо переваги й недоліки кожного. Відома ж пристрасть української жінки до хатнього декору — фіранок, тюлю, гардин, килимів, покривал і, звичайно, наволочок, підковдр та простирадл. А комфортність речей для сну важко переоцінити, адже вони мають сприяти повноцінному відпочинкові, не викликаючи неприємних відчуттів. Хто ж із майстринь самостійно шиє постільну білизну, то візьме на замітку властивості тієї чи іншої тканини.

І — ще раз наголосимо на важливості щеплення кролів. Чому так часто зупиняємося на цій темі? Тому що чимало власників садиб, спокусившись легкістю догляду за вуханями і кормовим різноманіттям із «нічого», яке вони споживають, заводить пухнастих тварин, а потім настає гірке розчарування. Кролі мають слабкий імунітет і без вакцинації гинуть. Отже, поговоримо про профілактику хвороб і всі необхідні засоби.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове