Архів
Вівторок,
9 серпня 2022 року

№ 28 (19972)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Кросворд

Аграрний

Склав Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.

Вінницька область.

По горизонталі. 5. Найдавніше ручне знаряддя для обробітку ґрунту під посів у вигляді палиці, звичайно з кам’яним або металевим клинком. 6. Культиватор для глибокого розпушування ґрунту без вивертання його. 8. Скошена і висушена трава, яка йде на корм худобі. 11. Сільськогосподарське знаряддя для зрізання злаків, трави тощо при корені, що має вигляд вигнутого дугою, дрібно зазубленого ножа з короткою ручкою. 12. Великий круглий пухкий хліб із прикрасами з тіста, який печуть на весілля. 17. Намолочене зерно. 18. Однорічне теля. 19. Природна смола темно-бурого або світло-бурого кольору, що утворюється на молодих гілках деяких тропічних рослин після укусів комах. 20. Кісточковий овальний плід вічнозеленого південного дерева із дрібними запашними квітками, з якого добувають олію. 23. Твердий зовнішній шар хліба, пирога. 25. Широкий ремінь для закріплення сідла або попони на коні. 26. Ділянка землі, що використовується під посіви. 29. Відходи при обмолочуванні й очищуванні зерна хлібних злаків, льону та деяких інших культур, що використовуються переважно як корм для тварин. 30. Оброблена, підготовлена для вирощування городніх культур земля.

По вертикалі. 1. Плескуватий круглий камінь, призначений для лущення і розмелювання зерна та інших твердих предметів. 2. Трав’яниста рослина родини злакових, зерна якої є цінним харчовим продуктом, а солома — сировина у легкій промисловості. 3. Поросла травою і кущами лука, що використовується як пасовисько та сіножать. 4. Робоча частина зернових комбайнів, що складається з різального апарата, мотовила й транспортера. 7. Великий дворічний або багаторічний бур’ян родини складноцвіті. 9. Машина для обмолочування сільськогосподарських культур. 10. Розпушування ґрунту шляхом обробітку сапою чи спеціальним механізмом міжряддя просапних культур. 13. Предмети для запрягання або сідлання коней та інших тварин. 14. Густа молода трава. 15. Місце для відпочинку худоби, найчастіше біля водопою. 16. Волосяний покрив, зістрижений або вичесаний із тварин (переважно овець і кіз), з якого виготовляють пряжу. 21. Молода вівця, яка ще не ягнилася. 22. Дерев’яна посудина у вигляді довгастого чотирикутника, призначена для годівлі та напування тварин. 24. Нічний метелик із темним забарвленням, гусениці якого є шкідниками сільськогосподарських культур. 27. Трав’яниста однорічна рослина родини бобові, насіння якої використовують для виробництва харчових продуктів (молока, олії, крупів, борошна тощо) та у техніці. 28. Осіння оранка поля для сіяння ярих культур навесні.

Відповіді на кросворд, надрукований 26 липня

По горизонталі. 2. Бар. 5. Кабіна. 7. Опоков. 9. Мім. 10. Орава.11. Авізо. 12. Кін. 13. Фігаро. 16. Статор. 20. Ставок. 24. Граніт. 27. Ані. 28. Ривок. 29. Нарди. 30. Тік. 31. Какаду. 32. Графіт. 33. СТО.

По вертикалі. 1. Шамоні. 2. Бамако. 3. Романс. 4. Поліно. 6. Ітака. 8. Опіка. 13. Фас. 14. Гра. 15. Ріо. 17. Тар. 18. Тин. 19. Рот. 21. Тартар. 22. Вовна. 23. Кактус. 24. Гінкго. 25. Аорта. 26.Ідилія.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«I на оновленій землі...»
Читати
Прощання з Героєм України
Читати
Нова державна відзнака — «За оборону України»
Читати
Жнива йдуть за графіком
Читати
Нива виявилася щедрішою, ніж передбачали
Читати
Приватизація мала — користь велика
Читати
Уряд думає про зиму. Щодня!
Читати
Ціни на овочі диктуватиме врожай
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове