Архів
Вівторок,
2 серпня 2022 року

№ 27 (19971)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:СерпеньНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Що таке щастя?

Поліна МІНЯЙЛО,
десятикласниця.

м. Черкаси.

ЩЕ ЗАДОВГО до 24 лютого неодноразово доводилось чути нарікання від дорослих, та й навіть однолітків на так зване «погане» життя. Бо в когось мала зарплата, негаразди в сім’ї, в інших нема друзів, вони не знайшли кохання, втомились од навчання і подібне. Таке враження, що люди за поточними проблемами просто не помічали своїх успіхів і щоденних радощів. Вони стали злими, роздратованими, перестали цінувати життя і розпізнавати в ньому щастя. Та й у більшості «реалістів» щастя криється аж ніяк не в моральних цінностях.

Прикро, але вважаю за потрібне сказати, що війна всім нам дала шанс переосмислити сенс життя, значущість деяких речей і термінів. Вона змінила принципи і стереотипи, навіяні суспільством і душевним болем. По однолітках бачу, що вони вже сміливо можуть першими написати такі прості, але важливі слова: «Як ти?», «я сумую за тобою», «з нетерпінням чекаю нашої зустрічі». Радіють телефонним розмовам, яких раніше терпіти не могли. З дня на день усе більше усміхаються світлинам, які отримують, адже тільки в такий спосіб можна побачитися. Тепер усі ми чекаємо, надіємось і впевнені у благополучному майбутті, як ніколи!

На жаль, мудрі думки приходять після втрат. І щастя ховалося в недопитій чашці чаю, у метушні зранку, коли збирався до школи чи на роботу, було добре з друзями і їхніми божевільними планами. Тихий вечір у невеликій компанії... Краще і не придумаєш.

Вже ніколи ми не будемо такими, як колись. У донедавна квітучій душі з’явилася частка грубості, нещадності й тривоги. Можливо, все це колись і загоїться на серці, але назавше залишиться в нашій пам’яті.

І настане час — як прокинемось уранці, не буде чути сирен і пострілів, блакитне небо розкинеться над Україною. Все це буде тоді. А нині просто цінуймо кожну мить і кожну близьку людину, будьмо взаємоввічливими, кохаймо і всміхаймося!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове