Архів
Вівторок,
12 липня 2022 року

№ 24 (19968)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник
  Версія для друку          На головну

Подарували дім родині героя

Лариса ПИЛИПЕНКО.

Хмельницька область.

Марія у чорній хустині — молода жінка не встигла насолодитися подружнім життям, коханого чоловіка немилосердно забрала жорстока війна. Морський піхотинець Олексій Багрій, родом із Хмельниччини, з 2016 року боронив Україну від російських окупантів. У квітні цього року Президент України нагородив старшого матроса орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Він геройськи загинув, захищаючи Маріуполь.

БЕЗ БАТЬКА залишилися двоє малолітніх дітей. Вони ще не встигли усвідомити свого сирітства, але бачать мамині сльози і туляться до неї.

За словами вдови героя, луганчанки Марії Багрій, з 2016 року вони мешкали в Миколаєві, де була розташована військова частина, в якій служив Олексій. Після повномасштабного вторгнення вирішила залишитися з дітьми в Миколаєві, хоча чоловік наполегливо просив її переїхати з малечею до його матері на Хмельниччину. Жінка каже, цілий місяць вагалася і постійно знаходила аргументи, аби залишитися вдома. Після того, як Олексій загинув, вирішила виконати прохання чоловіка, зібрала дітей і приїхала на Ярмолинеччину, в Глушківці.

Віднедавна на обличчі жінки нарешті з’явилася усмішка, їхню родину не залишили в біді. Благодійний фонд «Волонтери Поділля» спільно з американською організацією «August Mission» саме в цьому селі для сім’ї загиблого українського військового придбав будинок. Як повідомило інтернет-видання «Проскурів», власниця сільського помешкання, дізнавшись, хто в ньому житиме, вирішила нічого не забирати з хати, залишивши пожитки жінці з дітьми.

У БФ «Волонтери Поділля» повідомили, що разом із американськими партнерами постійно допомагають і переселенцям, і родинам армійців. Але будинок для сім’ї загиблого бійця придбали вперше. Тепер мають за мету забезпечити житлом ще 10 родин українських військових, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Маємо перший мільйон
Читати
Iнфляція зростає
Читати
Нарахували всім
Читати
Затверджено обсяги держзамовлення
Читати
Захищають Батьківщину
Читати
Відновлено судноплавство
Читати
IТ розвиваються
Читати
Одруження під час війни
Читати
Атестати отримали
Читати
Шукають працівників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове