Архів
Вівторок,
12 липня 2022 року

№ 24 (19968)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • Думки вголос

Не хочу матюкатись, але...

Костянтин ІЛЬЧЕНКО,
ветеран АТО-ООС,

екскерівник м. Золотого

Луганської області.

Дізнався таку новину: уряд створив посаду уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб. Уповноважений матиме статус заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

…ЦЕ ВЖЕ не дно, навіть і не бардак, а чергове глузування. З 2016 року ціле МінТот (Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. — Ред.) «допомагало» переселенцям, у результаті сотні мільйонів доларів зникли в кишенях чиновників, а дехто з біженців і досі живе під парканами різних державних установ.

Роками влада знущається з людей. Прийшли інші, утворили нове міністерство з питань реінтеграції, створювали його під гаслом: «МінТот — це ходяча ганьба, а от Верещук наведе порядок, бо вона знає і вміє».

Але ж знову все те саме: крім закликів, обіцянок та яскравих гасел, на виході — нуль. Біженці, яких після повномасштабного вторгнення стало набагато більше, зрозумівши, що в Україні нема на що розраховувати, частково роз’їхалися по європах. Але ще більше поповнили лави тих, хто живе під парканами.

Тепер ми дочекалися наступної реорганізації. Шмигаль доповнює уряд ще однією посадою, яка тягне за собою штат із помічників, начальників департаментів та інших пройдисвітів, які справно будуть отримувати величезні зарплати і радіти своєму щасливому життю. А що ж біженці? А вони, як і завше, з-під своїх парканів будуть дивитися на світ стомленими від болю і безнадії очима, воліючи одного: розірвати цих щасливчиків на шматки.

Наче ж усе просто — триває війна, зрозуміло, що кожна копійка на рахунку, треба економити, то замість створювати нові безглузді й безпорадні посади в Кабміні видайте біженцям років на 50 безвідсоткові кредити.

Певен, що наші західні партнери із розумінням поставляться до цього і в наступному пакеті відповідні гроші зайдуть в Україну. Плюси для всіх очевидні: переселенці отримають гроші, які вкладуть у будівництво, запрацює бізнес, а разом з ним економіка, відтак соціальна напруженість у суспільстві знизиться, а довіра людей до влади збільшиться.

Невже це важко зрозуміти? Невже ви настільки цинічні, що знущання з людей, яким випала гірка доля, вам дає задоволення? Невже ви свідомо людське горе використовуєте для створення додаткових посад для своїх друзів і кумів?

Тепер трохи про нас усіх. Те, що нині відбувається, і не тільки з біженцями, а й із усіма українцями, які є потенційними біженцями, — потворні наслідки існуючої політичної системи. Ніякі пости у Фейсбуці, ніяка критика чи звернення до влади цього становища не змінять. Так буде тривати, аж поки суспільство не зрозуміє, що саме політична система генерує ті жахливі процеси, які відбуваються в системі управління державою.

Політична система, створена кримінальними фінансово-політичними угрупованнями, десятиліттями нав’язує суспільству виборче законодавство, за яким жодний принциповий фахівець, жодний патріот чи просто чесна людина не може опинитись у владі. І якщо таке становище буде залишатися, ми приречені. Знайте, що без упевненості у своїй правоті й розуміння того, що зміни просто необхідні, ви всі залишитеся ще на довгі роки біженцями у своїй країні. І навіть не намагайтеся виповзати з-під своїх парканів.

…Ми довели на полі бою, що українці — це нація. Потрібно зробити це і в самій країні.

Довідка «СВ». 28 червня Кабінет Міністрів створив посаду уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, уряд підтримав пропозицію Мінреінтеграції щодо необхідності призначення ключової посадової особи в державі, яка захищатиме права переміщених громадян. Уповноважений матиме статус заступника міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України та координуватиме формування і реалізацію державної політики стосовно внутрішнього переміщення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Маємо перший мільйон
Читати
Iнфляція зростає
Читати
Нарахували всім
Читати
Затверджено обсяги держзамовлення
Читати
Захищають Батьківщину
Читати
Відновлено судноплавство
Читати
IТ розвиваються
Читати
Одруження під час війни
Читати
Атестати отримали
Читати
Шукають працівників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове