Архів
Вівторок,
12 липня 2022 року

№ 24 (19968)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Соняшник

Зенітка


 


Версія для друку          До списку статтей

Шановні читачі, ми переможемо!

Упродовж десятків літ у всеукраїнській газеті захисту інтересів селян по п’ятницях виходила сторінка гумору і сатири «Весела світлиця». І, сподіваємося, виходитиме у майбутньому. Звісно, не такому майбутньому, як нині. Сонце свободи і незалежності ніколи — у ще тяжчі часи, а вони не один раз траплялися — не покидало Україну. І не покине!

Хоч і у п’ятниці, й у решти днів тижня веселого мало, однак українці за натурою на відміну від злих сусідів — народ життєрадісний, котрий і кпинами убиває своїх ворогів. Бо сміх — зброя. Вражаюча і гостра, далекобійна і непромашна. Доведено поколіннями!

Підтвердження цьому — відома гумореска незабутнього Остапа Вишні «Зенітка». Написана вона у воєнному, як і нині, 1944 році. Неперевершений майстер слова передав у творі характер нас, українців, людей складної долі, але великої душі і ніким не зборимого оптимізму.

Зенітка — артилерійська гармата для стрільби по повітряних цілях.

«Зенітка» — це теж зброя. Тож вдаримо з неї по всьому непрошеному, що прилетіло на нашу землю з-за бугра, і по тих, хто зазіхнув на нашу святу землю.

Версія для друку          До списку статтей

Мал. О. Кохана.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове