Архів
Вівторок,
28 червня 2022 року

№ 22 (19966)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Смачний борщ і багато любові

Лариса ПИЛИПЕНКО.

ВЖЕ два місяці будинок інспекторки Держенергонагляду Юлії Давидюк у Черкасах працює волонтерським центром. Щотижня до нього приходить близько десятка жінок, які спільно куховарять для фронту. Вони називають себе «Черкаський територіальний вареничний батальйон». Жінки різних професій щотижня ліплять близько 1500 вареників. Скільки їх відправили на фронт — ніхто тут назвати точно не може. Як і кількість відпрацьованих «змін».

Щотижневі зібрання для черкащанок не лише приготування їжі, а й певна терапія. Тут вони можуть розділити свою тривогу. У більшості з них близькі і рідні на фронті. Радість на кухні часто межує із хвилюваннями, нерідко — зі слізьми.

А перчинкою вареничного батальйону є концентрований борщ. У ньому майже немає рідини. Для подальшої відправки і тривалішого зберігання суміш вакуумують. Для цього закупили спеціальний вакууматор. Шість тисяч гривень на нього від небайдужих людей зібрали менш ніж за дві доби.

Один пакетик містить близько 700 мл концентрату. Аби останній став борщем, потрібно лише розвести його окропом. Якщо додати два літри води, можна нагодувати п’ятьох воїнів. Тільки за день дівчата провакуумували 60 літрів борщу.

— Зазвичай беремо три кілограми м’яса, — розповіла Юлія Давидюк інтернет-виданню «18000». — Купуємо курку або свинину. Нарізаємо дрібненько. Обсмажуємо спочатку м’ясо. Потім цибулю, моркву, буряки, капусту, болгарський перчик. Додаємо томатну пасту, сіль, перець. Усе тушкується у власному соку і в підсумку має мінімальну кількість рідини.

Вакуумованим без холодильника борщ може зберігатися 3-4 дні. Якщо заморозити, термін придатності збільшується.

Окрім борщу, жінки вакуумують голубці, інші страви, фантазують і додають багато такої незамінної приправи, як любов. Дружини, матері, сестри бійців також наближають Перемогу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяють: дев’яності не повторяться
Читати
Поступово відновлюється
Читати
Розмінування займе десятиліття
Читати
Сядуть за парти
Читати
Триває екоцид
Читати
Реєстр запрацює в липні
Читати
Безробітних — до суспільної праці
Читати
Для розвитку теплиць і садів
Читати
Відзначено героїв
Читати
Опалюватимуть «по-європейськи»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове